Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Vrijeme ubijanja

Vrijeme ubijanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: John Grisham


ISBN:

978-953-316-522-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8589

Broj strana:

482

Težina:

378 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

9,10 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prvi roman Johna Grishama Vrijeme ubijanja prošao je potpuno neopaženo kada je 1989. objavljen u nakladi od 5.000 primjeraka. Tek je fenomenalni uspjeh Tvrtke 1991. godine potaknuo čitatelje da vide što je to Grisham pisao prije nego što je postao slavan. Njihov interes pretočen u suhoparne brojke kaže da je ovaj roman prodan u dvadeset milijuna primjeraka!

Mladi pravnik Jake Brigance vodi malu odvjetničku kancelariju u srcu Mississippija i jedva veže kraj s krajem. Kada dvojica sitnih kriminalaca i besposličara iz obijesti svirepo siluju desetogodišnju crnu djevojčicu, njezin otac uzet će pravdu u svoje ruke. Jakeu Briganceu dopast će uloga branitelja u procesu koji će zbog zapaljive rasne komponente pobuditi neviđenu medijsku pozornost. Ova knjiga teče potpuno drugačijim tokom od uobičajenih Grishamovih akcijskih trilera, ovo je introspektivna, pomalo autobiografska sudska drama, za koju Grisham kaže da je njegov najbolji roman. Usporedbe s procesom O. J. Simpsonu pet godina poslije pokazuju koliko je proročanski istinita bila Grishamova fabula i koliko je skrivene tenzije zbijeno u rascjepu između crne i bijele Amerike.

  • Originalni naziv: A Time to kill
  • Prevodilac: Željka Mirkić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvi roman Johna Grishama Vrijeme ubijanja prošao je potpuno neopaženo kada je 1989. objavljen u nakladi od 5.000 primjeraka. Tek je fenomenalni uspjeh Tvrtke 1991. godine potaknuo čitatelje da vide što je to Grisham pisao prije nego što je postao slavan. Njihov interes pretočen u suhoparne brojke kaže da je ovaj roman prodan u dvadeset milijuna primjeraka! Mladi pravnik Jake Brigance vodi malu odvjetničku kancelariju u srcu Mississippija i jedva veže kraj s krajem. Kada dvojica sitnih kriminalaca i besposličara iz obijesti svirepo siluju desetogodišnju crnu djevojčicu, njezin otac uzet će pravdu u svoje ruke. Jakeu Briganceu dopast će uloga branitelja u procesu koji će zbog zapaljive rasne komponente pobuditi neviđenu medijsku pozornost. Ova knjiga teče potpuno drugačijim tokom od uobičajenih Grishamovih akcijskih trilera, ovo je introspektivna, pomalo autobiografska sudska drama, za koju Grisham kaže da je njegov najbolji roman. Usporedbe s procesom O. J. Simpsonu pet godina poslije pokazuju koliko je proročanski istinita bila Grishamova fabula i koliko je skrivene tenzije zbijeno u rascjepu između crne i bijele Amerike.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter