Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.705

Facebook slicica

Katalog

Žena u muškim cipelama (the best of)

Žena u muškim cipelama (the best of)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9531203474

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V0237

Broj strana:

259

Težina:

376 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Mihajlo Pantić je u osnovi pripovjedač čehovljevske provenijencije, kojem je prva misao pripovijedati živo i zanimljivo, ispričati neku zanimljivu priču iz svakidašnjeg života.

Njegove priče, iako prepune literarnih aluzija, uvijek svjedoče neposredno, gradsko iskustvo i zapravo ih sve objedinjuje pokušaj da se u malim ritualima obezličene svakodnevice, među anonimnim ljudima koje opsjedaju vječne teme sudbine, nesnalaženja, ljubavi i smrti, otkrije neki viši smisao koji će iskupiti njihove neobećavajuće živote.

Moglo bi se reći da Pantićeve priče sa snažnim pečatom fikcionalnog autobiografizma, na izvjestan, autorski prepoznatljiv način, reflektiraju učinke depresivnog i represivnog rada povijesti u posljednjoj četvrtini XX. stoljeća.
U knjizi Žena u muškim cipelama (the best of) napravljen je presjek iz novijih faza Panticeva rada (novobeogradska trilogija: Novobeogradske priče, Sedmi dan košave, Ako je to ljubav) koje su, prema jednoglasnom stavu čitateljske publike i kritike, reprezentativan primjer nove, a stare dobre kratke priče u koju kao u kakvo jezično skladište staje sve ono vrijedno što o životu još treba reći.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x195
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Mihajlo Pantić je u osnovi pripovjedač čehovljevske provenijencije, kojem je prva misao pripovijedati živo i zanimljivo, ispričati neku zanimljivu priču iz svakidašnjeg života. Njegove priče, iako prepune literarnih aluzija, uvijek svjedoče neposredno, gradsko iskustvo i zapravo ih sve objedinjuje pokušaj da se u malim ritualima obezličene svakodnevice, među anonimnim ljudima koje opsjedaju vječne teme sudbine, nesnalaženja, ljubavi i smrti, otkrije neki viši smisao koji će iskupiti njihove neobećavajuće živote. Moglo bi se reći da Pantićeve priče sa snažnim pečatom fikcionalnog autobiografizma, na izvjestan, autorski prepoznatljiv način, reflektiraju učinke depresivnog i represivnog rada povijesti u posljednjoj četvrtini XX. stoljeća. U knjizi Žena u muškim cipelama (the best of) napravljen je presjek iz novijih faza Panticeva rada (novobeogradska trilogija: Novobeogradske priče, Sedmi dan košave, Ako je to ljubav) koje su, prema jednoglasnom stavu čitateljske publike i kritike, reprezentativan primjer nove, a stare dobre kratke priče u koju kao u kakvo jezično skladište staje sve ono vrijedno što o životu još treba reći.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter