Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

36.040

Facebook slicica

Katalog

Klasična gitara - djela

Klasična gitara - djela

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nedim Tinjić


ISBN:

9790901550827

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D6876

Broj strana:

40

Težina:

324 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Pred Vama je druga knjiga originalnih djela za klasičnu gitaru koja u formi zbirke izlazi na svjetlost dana nakon četiri godine od objavljivanja prve knjige pod nazivom Zbirka malih kompozicija za klasičnu gitaru. Ova djela su nastala i nastajala na časovima gdje sam pokušavao učenicima približiti svijet klasične gitare na što jednostavniji način, jer obično svima čitanje nota predstavlja teži pristup muzici pa često svi pribjegavaju tablatura i drugih sadržaja na internetu, međutim nakon svega par koraka muzićčkog opismenjavanja, čitanja i tumačenja muzičkih znakova pred nama se otkriva jedan novi svijet, umjetnička muzika i umjetnički izraz, možda i vrhunac civilizacijskih tekovina.

Djela u ovoj zbirci su pisana gitarističkim standardima, od razloženih akorada do promjena pozicija i načina sviranja upotrebom otvorenih - praznih žica što i čini sva djela svirljivima s druge strane i jako izražajnim što nam dopušta da svoja neka načela interpretiranja muzičkih djela dovedemo do punog izraza. Sve oznake u ovoj zbirci služe kako bi nam olakšale proces učenja i predstavljau moja viđenja i didaktička uputstva, međutim iz iskustva čak i najmlađi ponekad pronađu novi i bolji način od samih kompozitora i majstora gitare pa Vas svakako pozivam na istraživanje novih načina izvođenja.

U nadi da ćete uživati u razotkirivanju ovih muzičkih djela i prenositi ideju o umjetničkoj muzici Vas srdačno pozdravljam.

Nedim Tinjić

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2024
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Spiralni uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 230x310
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pred Vama je druga knjiga originalnih djela za klasičnu gitaru koja u formi zbirke izlazi na svjetlost dana nakon četiri godine od objavljivanja prve knjige pod nazivom Zbirka malih kompozicija za klasičnu gitaru. Ova djela su nastala i nastajala na časovima gdje sam pokušavao učenicima približiti svijet klasične gitare na što jednostavniji način, jer obično svima čitanje nota predstavlja teži pristup muzici pa često svi pribjegavaju tablatura i drugih sadržaja na internetu, međutim nakon svega par koraka muzićčkog opismenjavanja, čitanja i tumačenja muzičkih znakova pred nama se otkriva jedan novi svijet, umjetnička muzika i umjetnički izraz, možda i vrhunac civilizacijskih tekovina. Djela u ovoj zbirci su pisana gitarističkim standardima, od razloženih akorada do promjena pozicija i načina sviranja upotrebom otvorenih - praznih žica što i čini sva djela svirljivima s druge strane i jako izražajnim što nam dopušta da svoja neka načela interpretiranja muzičkih djela dovedemo do punog izraza. Sve oznake u ovoj zbirci služe kako bi nam olakšale proces učenja i predstavljau moja viđenja i didaktička uputstva, međutim iz iskustva čak i najmlađi ponekad pronađu novi i bolji način od samih kompozitora i majstora gitare pa Vas svakako pozivam na istraživanje novih načina izvođenja. U nadi da ćete uživati u razotkirivanju ovih muzičkih djela i prenositi ideju o umjetničkoj muzici Vas srdačno pozdravljam. Nedim Tinjić

Dodatne informacije

Izdavač JU Centar za kulturu Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter