Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.299

Facebook slicica

Katalog

Kitov trbuh

Kitov trbuh

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-9593-0-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

N2105

Broj strana:

136

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kitov trbuh je istinita priča, tačnije to je jedna politička fikcija, plod uzbudljivih političkih previranja koja su potresala Belgiju devedesetih godina. To je priča o naručenom ubistvu jednog od vodećih političkih vođa u Belgiji koje ni dan-danas nije rasvijetljeno.

U isto vrijeme radnja se odvija na različitim mjestima, ali se sliva u
jedno. De Decker nastoji da oslika političke prilike tog doba, da u najboljem svjetlu predstavi glavni lik romana Arillea Cousina i njegov životni, težak i mukotrpan put kroz djetinjstvo i mladićke dane; da idilicno prikaže nastojanje tog lika da čvrsto i ljubomorno očuva svoje političke stavove i u amanet ostavljene ideale Partije; da osjećajno i romantičarski opiše jednu preljubu u kojoj sve blista, a istovremeno ne zapostavlja ni napuštenu ženu koja je idealizirana; da paralelno prati preživljavanje dvije porodice usko vezane za aktualna zbivanja; da pokaže kako jedna dvosmislena rečenica nagoni grupu imigranata, vezanu za novopečenog politicara Renaud Dewaela, da počne da smišlja i naravno realizuje zločin da bi jednostavno zaštitila svoje uske i lične interese i pogodnosti koje su uživali zahvaljujući svojoj privrženosti tom političaru.

  • Originalni naziv: La Ventre de la baleine...
  • Prevodilac: Osman Arnautović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2000
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kitov trbuh je istinita priča, tačnije to je jedna politička fikcija, plod uzbudljivih političkih previranja koja su potresala Belgiju devedesetih godina. To je priča o naručenom ubistvu jednog od vodećih političkih vođa u Belgiji koje ni dan-danas nije rasvijetljeno. U isto vrijeme radnja se odvija na različitim mjestima, ali se sliva u jedno. De Decker nastoji da oslika političke prilike tog doba, da u najboljem svjetlu predstavi glavni lik romana Arillea Cousina i njegov životni, težak i mukotrpan put kroz djetinjstvo i mladićke dane; da idilicno prikaže nastojanje tog lika da čvrsto i ljubomorno očuva svoje političke stavove i u amanet ostavljene ideale Partije; da osjećajno i romantičarski opiše jednu preljubu u kojoj sve blista, a istovremeno ne zapostavlja ni napuštenu ženu koja je idealizirana; da paralelno prati preživljavanje dvije porodice usko vezane za aktualna zbivanja; da pokaže kako jedna dvosmislena rečenica nagoni grupu imigranata, vezanu za novopečenog politicara Renaud Dewaela, da počne da smišlja i naravno realizuje zločin da bi jednostavno zaštitila svoje uske i lične interese i pogodnosti koje su uživali zahvaljujući svojoj privrženosti tom političaru.

Dodatne informacije

Izdavač Copygraf
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter