Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Katarina

Katarina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Anja Seton


ISBN:

978-86-521-0225-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1902

Broj strana:

688

Težina:

570 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Veličanstvena pustolovina, nadmoćno ispripovijedana.
Filipa Gregori

U doba Čoserove Engleske rađa se raskošna priča o Džonu od Gonta, vojvodi od Lankastera, i Katarini Svinford, djevojci prostog roda. Četrnaesti vijek je doba kada Crna smrt briše granice između sirotinje i velikaša, kada moć dvorskih intriga po snazi gotovo prevazilazi seljačka buna i njena kratkotrajna pobjeda.

Ova istinita pripovijest o dvoje ljubavnika koje je istorija ovjenčala i srećom i nesrećom, a legenda i naklonošću i mržnjom, u knjizi Anje Seton pretvara se istovremeno u ozbiljno, utemeljeno dokumentarističko djelo i snažnu, autentičnu srednjovijekovnu ljubavnu romansu. Katarinu mnogi s razlogom smatraju jednim od najboljih romana o srednjem vijeku napisanih u naše vrijeme: ona prikazuje sve njegove ljepote i rugobe, strahove i radosti, vjerovanja i sumnje, a čitaoca svakako nosi u jedan drugi svijet.

Setonova udiše život u istorijske činjenice… blistav primjer istorijskog romana u najklasičnijem smislu.
Austin Chronicle

Potresna i divna priča, i najbolja knjiga Anje Seton.
Kirkus Reviews

Ono najlepše što Setonova daruje svojim romanima možda je upravo žar njenog pripovijedanja, život kojim vaskrsava i najsporednije likove, atmosfera čitavog vremena koje ih okružuje.
Books and bookmen

Vrhunsko istorijsko zdanje.
Evening News

Zanos Anje Seton je zarazan i kad je riječ o likovima, i kad je riječ o dobu. Katarina je ličnost koja zrači životom.
Daily Telegraph


Anja Seton nas vodi u druge svijetove, omogućuje nam da i sami proživimo među velikašima.
Women’s Journal

  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Veličanstvena pustolovina, nadmoćno ispripovijedana. Filipa Gregori U doba Čoserove Engleske rađa se raskošna priča o Džonu od Gonta, vojvodi od Lankastera, i Katarini Svinford, djevojci prostog roda. Četrnaesti vijek je doba kada Crna smrt briše granice između sirotinje i velikaša, kada moć dvorskih intriga po snazi gotovo prevazilazi seljačka buna i njena kratkotrajna pobjeda. Ova istinita pripovijest o dvoje ljubavnika koje je istorija ovjenčala i srećom i nesrećom, a legenda i naklonošću i mržnjom, u knjizi Anje Seton pretvara se istovremeno u ozbiljno, utemeljeno dokumentarističko djelo i snažnu, autentičnu srednjovijekovnu ljubavnu romansu. Katarinu mnogi s razlogom smatraju jednim od najboljih romana o srednjem vijeku napisanih u naše vrijeme: ona prikazuje sve njegove ljepote i rugobe, strahove i radosti, vjerovanja i sumnje, a čitaoca svakako nosi u jedan drugi svijet. Setonova udiše život u istorijske činjenice… blistav primjer istorijskog romana u najklasičnijem smislu. Austin Chronicle Potresna i divna priča, i najbolja knjiga Anje Seton. Kirkus Reviews Ono najlepše što Setonova daruje svojim romanima možda je upravo žar njenog pripovijedanja, život kojim vaskrsava i najsporednije likove, atmosfera čitavog vremena koje ih okružuje. Books and bookmen Vrhunsko istorijsko zdanje. Evening News Zanos Anje Seton je zarazan i kad je riječ o likovima, i kad je riječ o dobu. Katarina je ličnost koja zrači životom. Daily Telegraph Anja Seton nas vodi u druge svijetove, omogućuje nam da i sami proživimo među velikašima. Women’s Journal

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter