Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Karneval

Karneval

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Rawi Hage


ISBN:

978-953-266-803-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M5543

Broj strana:

262

Težina:

370 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,30 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U gradu koji je poznat po svome karnevalu postoje dvije vrste taksista: pauci i muhe. Pauci mirno sjede u vozilu i čekaju mušteriju, dok muhe jurcaju gradom i traže svoj plijen. Muha, glavni junak trećega romana nagrađivanoga kanadskog pisca Rawija Hagea, rodio se u cirkusu, kao dječak ostao je siroče, ali je odrastao okružen ljubavlju dvoje iznimnih ljudi. U njegovu taksiju izmjenjuju se obični ljudi, kriminalci, prostitutke, raznorazni čudaci i divne osobe. Dok ih vozi do njihova odredišta, on sluša njihove priče, njihov je ispovjednik i pomagač.
Ali i Muha ima svoje demone, svoje ljubavi, svoje opsesije. On nije običan taksist, on je ljubitelj knjiga, zaljubljen u svoju susjedu i beskrajno lojalan svojim posvojiteljima. Njegovo su pravo i jedinio utočište knjige, složene u sasvim neobičnom redoslijedu na beskrajnim policama, knjige kojima se utječe i koje obožava.
U romanu-kaleidoskopu Karnevalu promatramo život i ritam urbanog središta iz vizure nekoga tko ga najbolje poznaje, a tko je uvijek nijemi promatrač sa strane. Briljantan pripovjedač, minuciozan i oštrouman, Rawi Hage napisao je roman prepun humora i tuge, životnosti i seksualnosti, roman u kojem se kao na krabulji savršeno iscrtavaju sve ljudske emocije, a koje se najbolje vide na stražnjem sjedištu njegova automobila.

Zamislite da je Camus iznova napisao Taksista.
Toronto Life

Očaravajuće uspješan roman majstora pripovijedanja. Veličanstven roman.

Daily Telegraph
Bogat, lijep, hrabar, zanosan, inteligentan, pismen, duhovit i vrlo ljudski roman.

  • Originalni naziv: Carnival
  • Prevodilac: Snježana Husić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x205
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U gradu koji je poznat po svome karnevalu postoje dvije vrste taksista: pauci i muhe. Pauci mirno sjede u vozilu i čekaju mušteriju, dok muhe jurcaju gradom i traže svoj plijen. Muha, glavni junak trećega romana nagrađivanoga kanadskog pisca Rawija Hagea, rodio se u cirkusu, kao dječak ostao je siroče, ali je odrastao okružen ljubavlju dvoje iznimnih ljudi. U njegovu taksiju izmjenjuju se obični ljudi, kriminalci, prostitutke, raznorazni čudaci i divne osobe. Dok ih vozi do njihova odredišta, on sluša njihove priče, njihov je ispovjednik i pomagač. Ali i Muha ima svoje demone, svoje ljubavi, svoje opsesije. On nije običan taksist, on je ljubitelj knjiga, zaljubljen u svoju susjedu i beskrajno lojalan svojim posvojiteljima. Njegovo su pravo i jedinio utočište knjige, složene u sasvim neobičnom redoslijedu na beskrajnim policama, knjige kojima se utječe i koje obožava. U romanu-kaleidoskopu Karnevalu promatramo život i ritam urbanog središta iz vizure nekoga tko ga najbolje poznaje, a tko je uvijek nijemi promatrač sa strane. Briljantan pripovjedač, minuciozan i oštrouman, Rawi Hage napisao je roman prepun humora i tuge, životnosti i seksualnosti, roman u kojem se kao na krabulji savršeno iscrtavaju sve ljudske emocije, a koje se najbolje vide na stražnjem sjedištu njegova automobila. Zamislite da je Camus iznova napisao Taksista. Toronto Life Očaravajuće uspješan roman majstora pripovijedanja. Veličanstven roman. Daily Telegraph Bogat, lijep, hrabar, zanosan, inteligentan, pismen, duhovit i vrlo ljudski roman.

Dodatne informacije

Izdavač Fraktura
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter