Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Karlove šetnje s knjigama

Karlove šetnje s knjigama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Karsten Hen


ISBN:

978-86-521-4947-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5390

Broj strana:

208

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Karl Kolhof je stari knjižar koji tačno zna šta ko želi da pročita i zato ga kupci najviše vole. To, naravno, smeta njegovoj novoj šefici Sabini, koja samo čeka starčevu grešku kako bi ga otpustila. Isprva se čini da se to nikad neće dogoditi jer Karla cene svi, a posebno oni kupci kojima donosi knjige na kućni prag. U tim svakodnevnim popodnevnim šetnjama Karl razvija neraskidivo prijateljstvo s ljudima kojima dolazi u kućnu posetu – sve ih naziva prema poznatim književnim junacima. Jer knjige su njegov život i ispunjavaju svaku sekundu njegovog vremena.

Uskoro se Karlu u šetnjama pridružuje devetogodišnja devojčica Šaša, koja nije slična ni jednom jedinom književnom liku. Kada nizom nesrećnih okolnosti Karl ipak dobije otkaz, to će posebno teško pasti onima koji ga željno iščekuju u svojim domovima jer je on njihova jedina veza sa svetom. No moć knjiga i devetogodišnja devojčica učiniće da svi, pa i sam Karl, smognu hrabrosti da se ponovo zbliže...

Karlove šetnje s knjigama jedan je od onih romana koji vas već na prvim stranicama uvuku u priču. Čitalac se odmah zaljubljuje u likove i u živopisno mesto radnje čijim ulicama odjekuju koraci starčića koji raznosi knjige.

  • Prevodilac: Dušica Milojković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Karl Kolhof je stari knjižar koji tačno zna šta ko želi da pročita i zato ga kupci najviše vole. To, naravno, smeta njegovoj novoj šefici Sabini, koja samo čeka starčevu grešku kako bi ga otpustila. Isprva se čini da se to nikad neće dogoditi jer Karla cene svi, a posebno oni kupci kojima donosi knjige na kućni prag. U tim svakodnevnim popodnevnim šetnjama Karl razvija neraskidivo prijateljstvo s ljudima kojima dolazi u kućnu posetu – sve ih naziva prema poznatim književnim junacima. Jer knjige su njegov život i ispunjavaju svaku sekundu njegovog vremena. Uskoro se Karlu u šetnjama pridružuje devetogodišnja devojčica Šaša, koja nije slična ni jednom jedinom književnom liku. Kada nizom nesrećnih okolnosti Karl ipak dobije otkaz, to će posebno teško pasti onima koji ga željno iščekuju u svojim domovima jer je on njihova jedina veza sa svetom. No moć knjiga i devetogodišnja devojčica učiniće da svi, pa i sam Karl, smognu hrabrosti da se ponovo zbliže... Karlove šetnje s knjigama jedan je od onih romana koji vas već na prvim stranicama uvuku u priču. Čitalac se odmah zaljubljuje u likove i u živopisno mesto radnje čijim ulicama odjekuju koraci starčića koji raznosi knjige.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter