Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Karlin način

Karlin način

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-042-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4056

Broj strana:

159

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nov soj žena koje u našem vremenu caruju urbanim sredinama ponovno je dobio svoj prostor u književnom zanimanju Željane Giljanović. Obrazovane, samostalne, osviještene žene koje... ne znaju što bi.

Trideseta je prošla, kriteriji za nalaženje partnera izrazito su povišeni, a budućnost se nameće s prijetnjom samoće. Nikakve veze nema što je svijet u krizi, što se izmjenjuju političke stranke, što globalizam tutnji planetom. Kozmetika, plastična kirurgija i putovanja kao ugoda sebi, a cinizam, ponekad sarkazam namijenjeni su svijetu oko njih. I seks - u mislima, na usnama.

Pa ipak, blago valovita površina ne otkriva podvodne struje zaljuljanih emocija, tugu i strah jer znaju što mogu i hoće s tijelom, ali ne i s dušom i... Vremenom. Već u svojoj prvoj knjizi Željana Giljanović postavlja tugu kao potku na kojoj se razvija djelovanje njezinih junakinja, triju žena koje su u malo čemu bitnom različite makar se svaka trudi biti posebnom i svojom. No, nije tuga medij kroz koji progovara autorski glas Željane Giljanović - naprotiv! Situacije koje ponekad vode do apsurda, ponekad do groteske ispripovijedane su vrlo dinamično, a autentičan jezik, naročito splitski idiom koji autorica besprijekorno poznaje mnoge će navesti na smijeh. Reske doskočice u munjevitim dijalozima najveća su stilska vrlina knjige Karlin način.

Potraga i čekanje princa na bilu konju, začudo, nisu stvari iz bajke - čak i bajne žene iz zbilje sanjaju susret s nekim princem. Problem je samo u tome što često konji šeću sami, a takozvani chick-lit se osvijestio u tuzi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Nov soj žena koje u našem vremenu caruju urbanim sredinama ponovno je dobio svoj prostor u književnom zanimanju Željane Giljanović. Obrazovane, samostalne, osviještene žene koje... ne znaju što bi. Trideseta je prošla, kriteriji za nalaženje partnera izrazito su povišeni, a budućnost se nameće s prijetnjom samoće. Nikakve veze nema što je svijet u krizi, što se izmjenjuju političke stranke, što globalizam tutnji planetom. Kozmetika, plastična kirurgija i putovanja kao ugoda sebi, a cinizam, ponekad sarkazam namijenjeni su svijetu oko njih. I seks - u mislima, na usnama. Pa ipak, blago valovita površina ne otkriva podvodne struje zaljuljanih emocija, tugu i strah jer znaju što mogu i hoće s tijelom, ali ne i s dušom i... Vremenom. Već u svojoj prvoj knjizi Željana Giljanović postavlja tugu kao potku na kojoj se razvija djelovanje njezinih junakinja, triju žena koje su u malo čemu bitnom različite makar se svaka trudi biti posebnom i svojom. No, nije tuga medij kroz koji progovara autorski glas Željane Giljanović - naprotiv! Situacije koje ponekad vode do apsurda, ponekad do groteske ispripovijedane su vrlo dinamično, a autentičan jezik, naročito splitski idiom koji autorica besprijekorno poznaje mnoge će navesti na smijeh. Reske doskočice u munjevitim dijalozima najveća su stilska vrlina knjige Karlin način. Potraga i čekanje princa na bilu konju, začudo, nisu stvari iz bajke - čak i bajne žene iz zbilje sanjaju susret s nekim princem. Problem je samo u tome što često konji šeću sami, a takozvani chick-lit se osvijestio u tuzi.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter