Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Kako smanjiti žudnju - 20 brzih tehnika

Kako smanjiti žudnju - 20 brzih tehnika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788644500391

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B9039

Broj strana:

145

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Većina nas je osetila žudnju za stvarima kao što su hrana, piće, šoping, ili seks. To ne znači da smo zavisni od tih supstanci ili oblika ponašanja. Žudnja je prirodna, a problematična postaje samo kada nismo u stanju da je kontrolišemo, i kada počne negativno da utiče na naše blagostanje i kvalitet života. To se dešava kada dođe do jednog od sledećeg:

- Periodične žudnje, kojima se katkad prepuštamo, i koje, neretko, mogu, ali ne moraju, dovesti do manjeg broja problema,
- Kompulzivne žudnje, kojima se predajemo dovoljno često, da su negativne posledice osetne (kao što je povećanje telesne težine zbog toga što jedemo previše slatkiša, ili prekoračenje na našoj kreditnoj kartici zbog prekomernog trošenja), do
- Potpune zavisnosti, kada žudnja, za datom supstancom ili ponašanjem, preuzima kontrolu nad našim životom, i kada nam je potrebna stručna pomoć.
Mnogo je razloga zbog kojih se žudnje javljaju, i zbog kojih imamo potrebu da im se prepustimo. Žudnja ponekad nastaje kao fizička potreba, a ponekad nam telo samo ukazuje da postoji neka biološka deficijencija. Međutim, naše žudnje se obično javljaju usled neke naše psihološke teskobe i potrebe da „zalečimo“ neprijatna osećanja kao što su anksioznost, bes, dosada, tuga ili usamljenost.

Ponekad žudnja može značiti da vam je potrebna profesionalna pomoć, ali često, vi možete naučiti da upravljate svojom žudnjom i prevaziđete je.

U ovom kratkom vodiču naučićete dvadeset jednostavnih tehnika, uključujući akupresuru, vežbe disanja, i pokazne slike koje će vam pomoći da kontrolišete svoju žudnju u roku od pet mnuta ili manje. Ilustracije prikazuju kako da primenite konkretne, naučno-zasnovane tehnike u situacijama u kojima se često javlja žudnja i kako da efektivno koristite ove tehnike u vašem svakodnevnom životu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Većina nas je osetila žudnju za stvarima kao što su hrana, piće, šoping, ili seks. To ne znači da smo zavisni od tih supstanci ili oblika ponašanja. Žudnja je prirodna, a problematična postaje samo kada nismo u stanju da je kontrolišemo, i kada počne negativno da utiče na naše blagostanje i kvalitet života. To se dešava kada dođe do jednog od sledećeg: - Periodične žudnje, kojima se katkad prepuštamo, i koje, neretko, mogu, ali ne moraju, dovesti do manjeg broja problema, - Kompulzivne žudnje, kojima se predajemo dovoljno često, da su negativne posledice osetne (kao što je povećanje telesne težine zbog toga što jedemo previše slatkiša, ili prekoračenje na našoj kreditnoj kartici zbog prekomernog trošenja), do - Potpune zavisnosti, kada žudnja, za datom supstancom ili ponašanjem, preuzima kontrolu nad našim životom, i kada nam je potrebna stručna pomoć. Mnogo je razloga zbog kojih se žudnje javljaju, i zbog kojih imamo potrebu da im se prepustimo. Žudnja ponekad nastaje kao fizička potreba, a ponekad nam telo samo ukazuje da postoji neka biološka deficijencija. Međutim, naše žudnje se obično javljaju usled neke naše psihološke teskobe i potrebe da „zalečimo“ neprijatna osećanja kao što su anksioznost, bes, dosada, tuga ili usamljenost. Ponekad žudnja može značiti da vam je potrebna profesionalna pomoć, ali često, vi možete naučiti da upravljate svojom žudnjom i prevaziđete je. U ovom kratkom vodiču naučićete dvadeset jednostavnih tehnika, uključujući akupresuru, vežbe disanja, i pokazne slike koje će vam pomoći da kontrolišete svoju žudnju u roku od pet mnuta ili manje. Ilustracije prikazuju kako da primenite konkretne, naučno-zasnovane tehnike u situacijama u kojima se često javlja žudnja i kako da efektivno koristite ove tehnike u vašem svakodnevnom životu.

Dodatne informacije

Izdavač Verba
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter