Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Jung i joga - Veze psihe i tela

Jung i joga - Veze psihe i tela

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džudit Haris


ISBN:

978-86-80426-75-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6044

Broj strana:

166

Težina:

351 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kada razmišljamo o svesnosti, često težimo da psihu istaknemo iznad tela. Međutim, u delu Karla Gustava Junga možemo pronaći argumentaciju o neraskidivoj povezanosti ova dva aspekta bića.
Put ka svesnosti ne zaobilazi telo, već kroz njega vodi u dušu.
Drvo koje raste ka nebu mora pustiti korenje do pakla, a joga radi upravo to: povezuje nas sa zemljom ispod i sa nebom iznad.
Čitajući ovu knjigu i praktikujući jogu osetićete energiju koja putuje kroz vaše udove, istovremeno preobražavajući i telo i psihu.

Knjiga Jung i Joga je temeljna studija o paralelama između praktikovanja joge i jungovske analize, o njihovom značaju kako za duhovni, tako i za psihički razvoj. Ovo je izuzetno praktičan pristup temi koja se, s jedne strane, fokusira na razumevanje Jungovih ideja koje se mogu javiti u somatskoj terapiji, i s druge strane, nudi novu psihološku perspektivu svima koji praktikuju somatsku terapiju. Ničeov paradoks je dobro poznate istina svakome ko je bio primoran da putuje surovim i divnim terenom svog tela dok ono luta u naizgled neobjašnjivim simptomima. U toj divljini, bubnjevi i aktivna mašta pružaju mapu duše. Hrabrost, strpljenje, poverenje krče put kroz džunglu. Svaki korak potvrđuje paradoks: za uspon ka duhu neophodan je silazak u zemlju. Zemlja u jogi je muladara, korenska čakra u kojoj se uzemljujemo u sopstvenoj ljudskosti kroz koju doživljavamo sopstvenu božanstvenost.

  • Originalni naziv: Jung and yoga / Judith...
  • Prevodilac: Irina Vujičić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kada razmišljamo o svesnosti, često težimo da psihu istaknemo iznad tela. Međutim, u delu Karla Gustava Junga možemo pronaći argumentaciju o neraskidivoj povezanosti ova dva aspekta bića. Put ka svesnosti ne zaobilazi telo, već kroz njega vodi u dušu. Drvo koje raste ka nebu mora pustiti korenje do pakla, a joga radi upravo to: povezuje nas sa zemljom ispod i sa nebom iznad. Čitajući ovu knjigu i praktikujući jogu osetićete energiju koja putuje kroz vaše udove, istovremeno preobražavajući i telo i psihu. Knjiga Jung i Joga je temeljna studija o paralelama između praktikovanja joge i jungovske analize, o njihovom značaju kako za duhovni, tako i za psihički razvoj. Ovo je izuzetno praktičan pristup temi koja se, s jedne strane, fokusira na razumevanje Jungovih ideja koje se mogu javiti u somatskoj terapiji, i s druge strane, nudi novu psihološku perspektivu svima koji praktikuju somatsku terapiju. Ničeov paradoks je dobro poznate istina svakome ko je bio primoran da putuje surovim i divnim terenom svog tela dok ono luta u naizgled neobjašnjivim simptomima. U toj divljini, bubnjevi i aktivna mašta pružaju mapu duše. Hrabrost, strpljenje, poverenje krče put kroz džunglu. Svaki korak potvrđuje paradoks: za uspon ka duhu neophodan je silazak u zemlju. Zemlja u jogi je muladara, korenska čakra u kojoj se uzemljujemo u sopstvenoj ljudskosti kroz koju doživljavamo sopstvenu božanstvenost.

Dodatne informacije

Izdavač Arete
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter