Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Idi, postavi stražara

Idi, postavi stražara

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Harper Li


ISBN:

978-86-7470-606-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M3899

Broj strana:

245

Težina:

363 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Mejkom, Alabama. Dvadesetšestogodišnja Džin Luiza Finč (Skaut) vraća se kući iz Njujorka, da bi posjetila ostarjelog oca, Atikusa. U doba kad su vladale napetosti po pitanju ljudskih prava i politički nemiri, Džin Luizin povratak kući postaje pomalo tužan kad sazna uznemirujuće istine o svojoj porodici, gradu i ljudima koji su joj najdraži. Sjećanja iz djetinjstva naviru, a njene vrijednosti i pretpostavke su dovedene u pitanje. Uz ponovno pojavljivanje mnogih likova iz Ubiti pticu rugalicu, knjiga Idi, postavi stražara savršeno prikazuje jednu djevojku i jedan svijet, u bolnom ali neophodnom napuštanju zabluda prošlosti, putovanju tokom kojeg čovjek može samo da se rukovodi svojom savješću.

Napisana sredinom pedesetih godina dvadesetog vijeka, knjiga Idi, postavi stražara donosi nam opsežnije i bogatije shvatanje ličnosti Harper Li. Ovo je nezaboravan roman pun mudrosti, ljudskosti, strasti, humora i spontane preciznosti; duboko dirljivo umjetničko djelo koje predivno oživljava neko drugo doba, zadržavajući značaj i u našim vremenima. Ova knjiga ne samo što potvrđuje dugotrajnu vrijednost knjige Ubiti pticu rugalicu, već služi i kao savršen priručnik za njeno razumijevanje, dodajući dubinu, kontekst i novo značenje ovom američkom klasiku.

  • Prevodilac: Danko Ješić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x190
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Mejkom, Alabama. Dvadesetšestogodišnja Džin Luiza Finč (Skaut) vraća se kući iz Njujorka, da bi posjetila ostarjelog oca, Atikusa. U doba kad su vladale napetosti po pitanju ljudskih prava i politički nemiri, Džin Luizin povratak kući postaje pomalo tužan kad sazna uznemirujuće istine o svojoj porodici, gradu i ljudima koji su joj najdraži. Sjećanja iz djetinjstva naviru, a njene vrijednosti i pretpostavke su dovedene u pitanje. Uz ponovno pojavljivanje mnogih likova iz Ubiti pticu rugalicu, knjiga Idi, postavi stražara savršeno prikazuje jednu djevojku i jedan svijet, u bolnom ali neophodnom napuštanju zabluda prošlosti, putovanju tokom kojeg čovjek može samo da se rukovodi svojom savješću. Napisana sredinom pedesetih godina dvadesetog vijeka, knjiga Idi, postavi stražara donosi nam opsežnije i bogatije shvatanje ličnosti Harper Li. Ovo je nezaboravan roman pun mudrosti, ljudskosti, strasti, humora i spontane preciznosti; duboko dirljivo umjetničko djelo koje predivno oživljava neko drugo doba, zadržavajući značaj i u našim vremenima. Ova knjiga ne samo što potvrđuje dugotrajnu vrijednost knjige Ubiti pticu rugalicu, već služi i kao savršen priručnik za njeno razumijevanje, dodajući dubinu, kontekst i novo značenje ovom američkom klasiku.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga Podgorica
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter