Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Hronika mehaničke ptice

Hronika mehaničke ptice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788674707101

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9459

Broj strana:

595

Težina:

375 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Hronika mehaničke ptice jeste hronika ljubavi, ali i istorija apsurda, nastala na prepletu iskustva evropske umjetnosti i japanske svakidašnjice. Proza koja lebdi u procjepu izmedju monolitne realnosti i magične nemogućnosti, nemilosrdno preispitivanje intime i istorije. Samoironični spis postmoderne pripovjedačke iluzije otkriva Daleki istok, ali i činjenicu da istorija ne priznaje geografiju, da udaljenost proističe iz bliskosti, da je patnja, ma koliko mistična, svima svojstvena i vječito zajednička.

Murakami svojim pripovijedanjem često, neprimijetno i smjelo prelazi granicu izmedju hiperrealizma i fantastike, kao što i njegov junak kroz zid sa mračnog dna bunara prodire u misterioznu hotelsku sobu pokušavajući da po svaku cijenu povrati davno izgubljenu dragu, ignorišući magične žene koje čine njegov život.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Hronika mehaničke ptice jeste hronika ljubavi, ali i istorija apsurda, nastala na prepletu iskustva evropske umjetnosti i japanske svakidašnjice. Proza koja lebdi u procjepu izmedju monolitne realnosti i magične nemogućnosti, nemilosrdno preispitivanje intime i istorije. Samoironični spis postmoderne pripovjedačke iluzije otkriva Daleki istok, ali i činjenicu da istorija ne priznaje geografiju, da udaljenost proističe iz bliskosti, da je patnja, ma koliko mistična, svima svojstvena i vječito zajednička. Murakami svojim pripovijedanjem često, neprimijetno i smjelo prelazi granicu izmedju hiperrealizma i fantastike, kao što i njegov junak kroz zid sa mračnog dna bunara prodire u misterioznu hotelsku sobu pokušavajući da po svaku cijenu povrati davno izgubljenu dragu, ignorišući magične žene koje čine njegov život.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter