Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Hobit

Hobit

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-6166-01-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6102

Broj strana:

269

Težina:

638 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Već više od pola stoljeća priča o susretljivom i mirnom hobitu, gospodinu Bilbu Bagginsu i njegovom nevoljkom udjelu u vratolomnoj potrazi za zmajevim zlatom u društvu čarobnjaka Gandalfa i skupine patuljaka, poput postojanoga kamenog mosta spaja generacije čitatelja širom svijeta.

Za čitaoce širom svijeta, Hobit predstavlja ulaznicu u čarobni svijet Srednje zemlje, postojbinu vilenjaka, čarobnjaka, patuljaka, bauka, zmajeva, orki i ostalih bića opisanih u Gospodaru prstenova i Silmarilionu.

Stvaralački put Dž. R. R. Tolkina počinje romanom Hobit i njegovom prvom, danas već antologijskom rečenicom U jednoj rupi u zemlji živeo je hobit.

Hobit daje najdetaljnije i konačne odgovore na pitanja o izvorima, junacima i mestima pomenutim u Tolkinovom klasiku za sva vremena. Tolkinovi originalne mape su takođe u knjizi, što sve zajedno čini pravu raskoš raznovrsnih informacija.

Ova knjiga objašnjava kako se svaki aspekt ove priče uklapa u ostatak Tolkinovog izmaštanog sveta. Ovde možemo saznati kako je Golumov lik modifikovan da odgovara pravoj prirodi Jedinog prstena i pročitati kompletan tekst Pohoda na Erebor, Gandalfovu priču o tome kako je uspeo da pripremi ekspediciju na Erebor i pošalje Bilba s patuljcima...

  • Originalni naziv: The Hobbit
  • Prevodilac: Zlatko Crnković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Već više od pola stoljeća priča o susretljivom i mirnom hobitu, gospodinu Bilbu Bagginsu i njegovom nevoljkom udjelu u vratolomnoj potrazi za zmajevim zlatom u društvu čarobnjaka Gandalfa i skupine patuljaka, poput postojanoga kamenog mosta spaja generacije čitatelja širom svijeta. Za čitaoce širom svijeta, Hobit predstavlja ulaznicu u čarobni svijet Srednje zemlje, postojbinu vilenjaka, čarobnjaka, patuljaka, bauka, zmajeva, orki i ostalih bića opisanih u Gospodaru prstenova i Silmarilionu. Stvaralački put Dž. R. R. Tolkina počinje romanom Hobit i njegovom prvom, danas već antologijskom rečenicom U jednoj rupi u zemlji živeo je hobit. Hobit daje najdetaljnije i konačne odgovore na pitanja o izvorima, junacima i mestima pomenutim u Tolkinovom klasiku za sva vremena. Tolkinovi originalne mape su takođe u knjizi, što sve zajedno čini pravu raskoš raznovrsnih informacija. Ova knjiga objašnjava kako se svaki aspekt ove priče uklapa u ostatak Tolkinovog izmaštanog sveta. Ovde možemo saznati kako je Golumov lik modifikovan da odgovara pravoj prirodi Jedinog prstena i pročitati kompletan tekst Pohoda na Erebor, Gandalfovu priču o tome kako je uspeo da pripremi ekspediciju na Erebor i pošalje Bilba s patuljcima...

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb, Algoritam Stanek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter