Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Historical atlas of Bosnia and Herzegovina

Historical atlas of Bosnia and Herzegovina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-39-044-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4764

Broj strana:

125

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,10 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Atlas koji je pred čitaocem prije svega ima za cilj proširiti zanimanje za prošlost Bosne i Hercegovine izvan okvira u kojima se ono do sada kretalo. Nije postojala namjera da se sve što se odnosi na prikazivanje Bosne i Hercegovine na geografskim i historijskim kartama prikupi i obradi na jednome mjestu, nego da svojom pojavom Atlas pobudi znatiželju i inters kod širokoga kruga čitalaca za prošlost BiH, a istovremeno kod naučnih radnika inicira kompleksniji pristup budićim istraživanjma ove problematike u širinu i u dubinu.

Formiranje današnjih granica BiH izuzetno je dinamičan proces, koji je teško pratiti u svim pojedinostima. I ovaj mali dio predstavljenih karata svjedoči o tome da taj proces nije uvijek praćen preciznim kartografskim dejelima, ali i o velikom interesovanju za njen teritorij, čime je neposredno postojala integralni dio kartografije evropskih država.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Engleski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 360x255
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Atlas koji je pred čitaocem prije svega ima za cilj proširiti zanimanje za prošlost Bosne i Hercegovine izvan okvira u kojima se ono do sada kretalo. Nije postojala namjera da se sve što se odnosi na prikazivanje Bosne i Hercegovine na geografskim i historijskim kartama prikupi i obradi na jednome mjestu, nego da svojom pojavom Atlas pobudi znatiželju i inters kod širokoga kruga čitalaca za prošlost BiH, a istovremeno kod naučnih radnika inicira kompleksniji pristup budićim istraživanjma ove problematike u širinu i u dubinu. Formiranje današnjih granica BiH izuzetno je dinamičan proces, koji je teško pratiti u svim pojedinostima. I ovaj mali dio predstavljenih karata svjedoči o tome da taj proces nije uvijek praćen preciznim kartografskim dejelima, ali i o velikom interesovanju za njen teritorij, čime je neposredno postojala integralni dio kartografije evropskih država.

Dodatne informacije

Izdavač Sejtarija
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter