Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Grebo: kratka biografija

Grebo: kratka biografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Boro Kontić


ISBN:

9789958306259

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B8076

Broj strana:

550

Težina:

975 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je trebala biti knjiga intervju. Dugi, životni intervju u kojem profesor Zdravko Grebo govori o porodici, univerzitetskoj karijeri, iskustvu političara, ratu, uspjesima i porazima, svom javnom angažmanu, sudbini Bosne i Hercegovine i gradovima koji su ga obilježili. Od Mostara, preko Beograda, do Sarajeva.



Kad smo počeli taj razgovor, kojem se dugo opirao, mislili smo ima vremena. Nažalost, okončan je nakon samo par mjeseci rada, krajem 2018. godine. Sve što smo tada uradili nalazi se na stranicama ove knjige.



Ostavljena mi je profesorova arhiva. Iz tih dokumenata i sjećanja pokušao sam ispisati hronologiju od 1968. godine kada je kao dvadesetogodišnjak na velika vrata ušao u ovdašnju javnost, njegove univerzitetske karijere, kratke ali upečatljive epizode jugoslovenskog političara, opsade Sarajeva, postratne Bosne i Hercegovine, ukratko – pola vijeka jednog punog ljudskog života.



Ovo nije konačna biografija. Vjerovatnije, jedan od mogućih narativa o profesoru Zdravku Grebi. Ipak, ima jedna zajednička nit. Uvijek kada je ovo bio prostor dramatičnih događaja, a nije ih manjkalo, kružilo je jedno te isto pitanje:

Šta kaže Grebo?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je trebala biti knjiga intervju. Dugi, životni intervju u kojem profesor Zdravko Grebo govori o porodici, univerzitetskoj karijeri, iskustvu političara, ratu, uspjesima i porazima, svom javnom angažmanu, sudbini Bosne i Hercegovine i gradovima koji su ga obilježili. Od Mostara, preko Beograda, do Sarajeva. Kad smo počeli taj razgovor, kojem se dugo opirao, mislili smo ima vremena. Nažalost, okončan je nakon samo par mjeseci rada, krajem 2018. godine. Sve što smo tada uradili nalazi se na stranicama ove knjige. Ostavljena mi je profesorova arhiva. Iz tih dokumenata i sjećanja pokušao sam ispisati hronologiju od 1968. godine kada je kao dvadesetogodišnjak na velika vrata ušao u ovdašnju javnost, njegove univerzitetske karijere, kratke ali upečatljive epizode jugoslovenskog političara, opsade Sarajeva, postratne Bosne i Hercegovine, ukratko – pola vijeka jednog punog ljudskog života. Ovo nije konačna biografija. Vjerovatnije, jedan od mogućih narativa o profesoru Zdravku Grebi. Ipak, ima jedna zajednička nit. Uvijek kada je ovo bio prostor dramatičnih događaja, a nije ih manjkalo, kružilo je jedno te isto pitanje: Šta kaže Grebo?

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter