Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Gospodarica Ana

Gospodarica Ana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

V4512

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4512

Broj strana:

688

Težina:

854 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovdje, na mojoj zemlji, ja ću brinuti da oni što ostanu imaju hljeba i ja ću ih liječiti, ako Bog da da poživim. Ali, na mom pragu neće tvoja riječ biti starija od moje, niti tvoje mišljenje pretežnije. To se odnosi i na sve druge - reče mirno. - Vi ćete zapovijedati manastirom, narodom i vojskom, ali ćete slušati mene. Ja sam položila svoj život za vas.

Šta može biti cilj ka kome ide čovijek pun ljubavi, istinski željan da tamo povede sve koje voli? U tišini potkopaoničkih noći, gledajući svoju usnulu kći kako se smješka u snu, misleći da će sutra otići u tuđu kuću koja će je možda slomiti, da možda neće umjeti da je odbrani od surovosti nove kraljice, gospodarica Ana je pokušavala svom snagom svoga uma da pronađe put za svoju dijecu i sebe.

Ana, divlja djevojčica u bliskom srodstvu sa velikim županom Nemanjom, rano ostaje bez majke i raste u Toplici pod uticajem viteza Antinoja i vidara monaha Jovana. Gradi selo koje joj je ostalo od majke i rudnik srebra na Kopaoniku. Porodica je udaje u Veneciju u moćnu kuću Dandolo. Dočekuje u svom selu prolazak krstaša, rat među Stefanom i Vukanom, razaranje i pljačkanje rudnika, kugu, glad... I potpunu promijenu ustrojstva svijeta sa padom Carigrada 1204. godine.

Roman Zorice Kuburović prati sudbinu žene u srednjovijekovnoj Srbiji, na razmeđi dva vijeka i nekoliko kraljevina, ljubavi i patnje, nevjerstva i beskrajne vjere u svoju zemlju. Odanost i ljubav prema djeci i kraljevini odredili su njen životni put, a taj put odredio joj je da nestane sa svojim vremenom i idealima.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovdje, na mojoj zemlji, ja ću brinuti da oni što ostanu imaju hljeba i ja ću ih liječiti, ako Bog da da poživim. Ali, na mom pragu neće tvoja riječ biti starija od moje, niti tvoje mišljenje pretežnije. To se odnosi i na sve druge - reče mirno. - Vi ćete zapovijedati manastirom, narodom i vojskom, ali ćete slušati mene. Ja sam položila svoj život za vas. Šta može biti cilj ka kome ide čovijek pun ljubavi, istinski željan da tamo povede sve koje voli? U tišini potkopaoničkih noći, gledajući svoju usnulu kći kako se smješka u snu, misleći da će sutra otići u tuđu kuću koja će je možda slomiti, da možda neće umjeti da je odbrani od surovosti nove kraljice, gospodarica Ana je pokušavala svom snagom svoga uma da pronađe put za svoju dijecu i sebe. Ana, divlja djevojčica u bliskom srodstvu sa velikim županom Nemanjom, rano ostaje bez majke i raste u Toplici pod uticajem viteza Antinoja i vidara monaha Jovana. Gradi selo koje joj je ostalo od majke i rudnik srebra na Kopaoniku. Porodica je udaje u Veneciju u moćnu kuću Dandolo. Dočekuje u svom selu prolazak krstaša, rat među Stefanom i Vukanom, razaranje i pljačkanje rudnika, kugu, glad... I potpunu promijenu ustrojstva svijeta sa padom Carigrada 1204. godine. Roman Zorice Kuburović prati sudbinu žene u srednjovijekovnoj Srbiji, na razmeđi dva vijeka i nekoliko kraljevina, ljubavi i patnje, nevjerstva i beskrajne vjere u svoju zemlju. Odanost i ljubav prema djeci i kraljevini odredili su njen životni put, a taj put odredio joj je da nestane sa svojim vremenom i idealima.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter