Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Georgij Nazarov vas savetuje, kako da korekcijama načina življenja dovedete svoj organizam u optimalno stanje

Georgij Nazarov vas savetuje, kako da korekcijama načina življenja dovedete svoj organizam u optimalno stanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-85403-09-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4831

Broj strana:

119

Težina:

120 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,56 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Donijeli ste odluku da se hranite pravilno i... odjednom ste zagušeni gomilom kontradiktornih informacija o tome kako to uraditi. Tu naročito smeta to što mnoge od preporuka nisu nimalo zdrave, a upućene su bolesnim ljudima, koji nisu bili u prilici da porade na stvaranju vlastitog zdravlja.

Pri tom mnoge, čak i zdrave preporuke, često dolaze sa drugih područja - sa drugačijom klimom, drugačijim tradicijama i navikama u životu. I umjesto da razvijamo svoj sistem stvaranja zdravlja, mi prihvatamo tuđa iskustva, koja nam neće dati pozitivna usmjerenja.

U knjizi Georgij Nazarov vas savjetuje, želimo da čitaocima pružimo određena uputstva za zdraviji život i razriješimo dileme koje se javljaju kako prilikom prvih koraka u zdravim navikama, tako i kod ljudi sa velikim iskustvom u zdravom načinu života koji žele da se usavršavaju.

Evo par pitanja iz knjige u vezi sa zdravom ishranom i odgovora Georgija Nazarova na njih:

Koliko tofua smijem da pojedem nedeljno? Posljednjih godina sve više usvajam makrobiotički način ishrane i često koristim tofu u makrobiotičkim obrocima. Pročitao sam da on sadrži prirodni estrogen, te da ni sa njim ne bi trebalo pretjerivati.
Ne samo tofu, već i mnoge druge namirnice, kao što su sjemenke, jezgrasti plodovi i mahunarke, sadrže u sebi fitoestrogene, koje imaju određeno negativno djelovanje, kako na žene, tako i na muškarce. Razumnom upotrebom tofua i drugih sojinih proizvoda, u proseku 3-4 puta nedeljno, činimo sebi dosta dobrog. Svakako bi trebalo voditi računa o tome da nisu prženi ili dimljeni. A što se tiče količine za jedan obrok, to zavisi od mnogih faktora: prosječna količina od 50 do 150g tofua u jednom obroku za muškarca je sasvim zadovoljavajuća.

Da li je tost s margarinom zdrav? Pojedem ih dva za užinu, iako dan obavezno počnem jabukom, ili jabukom i još nekim voćem.
Jabuka je super, ali tost nikako. Sa stanovišta pravilne ishrane, dan počinjete odlično. Jabuke ili druge vrste voća uz zdrave napitke u preijpodnevnim časovima predstavljaju jedinu hranu koja godi organizmu. Nažalost, Vi tako dobar početak dana potpuno poništite veoma nezdravom užinom. Tostiran hleb, čak i kad je od integralnog brašna, ne bih preporučio, s obzirom na to da se on dva puta obrađuje na veoma visokim temperaturama - time se kompletno uništava sve korisno u njemu, a njegove bjelančevine postaju vrlo teške za usvajanje. Margarin - biljna masnoća - prolazi kroz proces dosta složene prerade, prilikom koje gubi korisne, a dobija veoma nepovoljne sastojke, koje organizam nije u stanju da iskoristi. Takav obrok Vam ne pruža ništa korisno. Organizam pokušava da iskoristi sve što može čak i iz neodgovarajućeg obroka, a to što ne može da iskoristi, često taloži kao zalihe, kako zbog nemogućnosti da ih se oslobodi, tako i zbog pokušaja da se obezbijedi za kasnije. Te zalihe su izvrsna podloga za razmnožavanje raznih mikroorganizama: virusa, gljivica i parazita, a samim tim i za nastanak bolesti.

  • Edicija: Zdrav život
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 115x195
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Donijeli ste odluku da se hranite pravilno i... odjednom ste zagušeni gomilom kontradiktornih informacija o tome kako to uraditi. Tu naročito smeta to što mnoge od preporuka nisu nimalo zdrave, a upućene su bolesnim ljudima, koji nisu bili u prilici da porade na stvaranju vlastitog zdravlja. Pri tom mnoge, čak i zdrave preporuke, često dolaze sa drugih područja - sa drugačijom klimom, drugačijim tradicijama i navikama u životu. I umjesto da razvijamo svoj sistem stvaranja zdravlja, mi prihvatamo tuđa iskustva, koja nam neće dati pozitivna usmjerenja. U knjizi Georgij Nazarov vas savjetuje, želimo da čitaocima pružimo određena uputstva za zdraviji život i razriješimo dileme koje se javljaju kako prilikom prvih koraka u zdravim navikama, tako i kod ljudi sa velikim iskustvom u zdravom načinu života koji žele da se usavršavaju. Evo par pitanja iz knjige u vezi sa zdravom ishranom i odgovora Georgija Nazarova na njih: Koliko tofua smijem da pojedem nedeljno? Posljednjih godina sve više usvajam makrobiotički način ishrane i često koristim tofu u makrobiotičkim obrocima. Pročitao sam da on sadrži prirodni estrogen, te da ni sa njim ne bi trebalo pretjerivati. Ne samo tofu, već i mnoge druge namirnice, kao što su sjemenke, jezgrasti plodovi i mahunarke, sadrže u sebi fitoestrogene, koje imaju određeno negativno djelovanje, kako na žene, tako i na muškarce. Razumnom upotrebom tofua i drugih sojinih proizvoda, u proseku 3-4 puta nedeljno, činimo sebi dosta dobrog. Svakako bi trebalo voditi računa o tome da nisu prženi ili dimljeni. A što se tiče količine za jedan obrok, to zavisi od mnogih faktora: prosječna količina od 50 do 150g tofua u jednom obroku za muškarca je sasvim zadovoljavajuća. Da li je tost s margarinom zdrav? Pojedem ih dva za užinu, iako dan obavezno počnem jabukom, ili jabukom i još nekim voćem. Jabuka je super, ali tost nikako. Sa stanovišta pravilne ishrane, dan počinjete odlično. Jabuke ili druge vrste voća uz zdrave napitke u preijpodnevnim časovima predstavljaju jedinu hranu koja godi organizmu. Nažalost, Vi tako dobar početak dana potpuno poništite veoma nezdravom užinom. Tostiran hleb, čak i kad je od integralnog brašna, ne bih preporučio, s obzirom na to da se on dva puta obrađuje na veoma visokim temperaturama - time se kompletno uništava sve korisno u njemu, a njegove bjelančevine postaju vrlo teške za usvajanje. Margarin - biljna masnoća - prolazi kroz proces dosta složene prerade, prilikom koje gubi korisne, a dobija veoma nepovoljne sastojke, koje organizam nije u stanju da iskoristi. Takav obrok Vam ne pruža ništa korisno. Organizam pokušava da iskoristi sve što može čak i iz neodgovarajućeg obroka, a to što ne može da iskoristi, često taloži kao zalihe, kako zbog nemogućnosti da ih se oslobodi, tako i zbog pokušaja da se obezbijedi za kasnije. Te zalihe su izvrsna podloga za razmnožavanje raznih mikroorganizama: virusa, gljivica i parazita, a samim tim i za nastanak bolesti.

Dodatne informacije

Izdavač Goja
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter