Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Feminizam za početnike

Feminizam za početnike

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788679635013

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B8450

Broj strana:

158

Težina:

353 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Feminizam za početnike Sandre Silađev bavi se temama koje autorka smatra važnim i nedovoljno obrađenim – žensko pitanje, ženska prava i ženska sloboda. Ponovo u formi stripa, uz koautora strip-crtača Dušana Stokića, koji je vispreno nadogradio njen rad bezbrojnim urnebesno duhovitim i subverzivnim detaljima – u ovoj neklasičnoj formi, a, opet, s idejom duhovitog priručnika koji svaki čitalac može da razume a da se težina i ozbiljnost teme ne zanemari.
Sandra Silađev je među retkim autorkama u Srbiji, možda i na Balkanu, koja je u pop-kulturu uključila teme i motive vezane za osobe sa smetnjama u razvoju, osobe sa invaliditetom, obespravljene i ponižavane, i iskreno i hrabro govori o problemima savremenog društva i međuljudskim odnosima. Ona u prvi plan ističe istinske ljudske vrednosti na izuzetno kreativan i duhovit način. Zato se ovaj strip takođe može smatrati njenim pionirskim poduhvatom.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x220
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Feminizam za početnike Sandre Silađev bavi se temama koje autorka smatra važnim i nedovoljno obrađenim – žensko pitanje, ženska prava i ženska sloboda. Ponovo u formi stripa, uz koautora strip-crtača Dušana Stokića, koji je vispreno nadogradio njen rad bezbrojnim urnebesno duhovitim i subverzivnim detaljima – u ovoj neklasičnoj formi, a, opet, s idejom duhovitog priručnika koji svaki čitalac može da razume a da se težina i ozbiljnost teme ne zanemari. Sandra Silađev je među retkim autorkama u Srbiji, možda i na Balkanu, koja je u pop-kulturu uključila teme i motive vezane za osobe sa smetnjama u razvoju, osobe sa invaliditetom, obespravljene i ponižavane, i iskreno i hrabro govori o problemima savremenog društva i međuljudskim odnosima. Ona u prvi plan ističe istinske ljudske vrednosti na izuzetno kreativan i duhovit način. Zato se ovaj strip takođe može smatrati njenim pionirskim poduhvatom.

Dodatne informacije

Izdavač Samizdat B92
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter