Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Džingis-kan III - Konjanici i divljina

Džingis-kan III - Konjanici i divljina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kon Igulden


ISBN:

978-86-7710-456-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4528

Broj strana:

399

Težina:

505 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Epska priča o velikom osvajaču

Ja sam zemlja, kanjon i planina. Ja sam zima.
Džnigis-kan je vođa nacije ujedinjenih plemena. U ratu protiv Kine, drevnog neprijatelja Mongola, izvojevao je pobjedu, međutim, sada prijetnje stižu sa druge strane. Njegovi predstavnici na zapadu prognani su, a izaslanici ubijeni.
Mongolski narod kreće na veliko putovanje kroz današnji Iran i Irak, pa sve do granice sa Indijom. Neprijatelj je moćniji i stariji od svih dosadašnjih, ali kan je odabrao put koji vodi u pobjedu ili u potpuno uništenje.

Džingis se dokazao kao ratnik i vođa. Sada mora da se suoči sa izazovima civilizacije, sa pitanjem koliko će to značiti njegovom narodu i onima koji dolaze poslije njega. Njegovi sinovi postaju generali, ali on među njima mora da izabere sebi nasljednika prije nego što sruše sve što je izgradio.

Konjanici divljina treći je dio serijala o osvajaču Džingis-kanu. Ovo je priča o njegovom epskom životu i naciji koju je osnovao.

  • Originalni naziv: Bones of the Hill
  • Prevodilac: Magdalena Reljić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Epska priča o velikom osvajaču Ja sam zemlja, kanjon i planina. Ja sam zima. Džnigis-kan je vođa nacije ujedinjenih plemena. U ratu protiv Kine, drevnog neprijatelja Mongola, izvojevao je pobjedu, međutim, sada prijetnje stižu sa druge strane. Njegovi predstavnici na zapadu prognani su, a izaslanici ubijeni. Mongolski narod kreće na veliko putovanje kroz današnji Iran i Irak, pa sve do granice sa Indijom. Neprijatelj je moćniji i stariji od svih dosadašnjih, ali kan je odabrao put koji vodi u pobjedu ili u potpuno uništenje. Džingis se dokazao kao ratnik i vođa. Sada mora da se suoči sa izazovima civilizacije, sa pitanjem koliko će to značiti njegovom narodu i onima koji dolaze poslije njega. Njegovi sinovi postaju generali, ali on među njima mora da izabere sebi nasljednika prije nego što sruše sve što je izgradio. Konjanici divljina treći je dio serijala o osvajaču Džingis-kanu. Ovo je priča o njegovom epskom životu i naciji koju je osnovao.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter