Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Druga obala Bosfora

Druga obala Bosfora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tereza Revaj


ISBN:

978-86-10-01044-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6030

Broj strana:

349

Težina:

293 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ljubavna priča između istoka i zapada.
U svetlu revolucije i u praskozorje modernog sveta, nova Turska izranja iz pepela nekadašnje otomanske raskoši, a jedna mlada žena otkriva dah nezavisnosti i slobode.
Istanbul, novembar 1918. godine. Bajkoviti grad nalazi se pod žestokom okupacijom saveznika, pobednika Velikog rata. Na obalama Bosfora, između istoka i zapada, nameću se bolni izbori.
Lejla je mlada supruga sekretara sultana Mehmeda VI. Njena svekrva, Čerkeskinja, primorava je da poštuje tradicionalne običaje, ali kada se u njihovu kuću useli francuski oficir i njegova porodica, život uređen po strogim pravilima razbija se u sitne komade. S druge strane, kapetan fregate Luj Gardel ne može da se odupre opojnim iskušenjima kosmopolitskog grada koji vrvi od belih Rusa, pobeglih pred naletom boljševičke revolucije. Za Turke koji se opiru razbijanju zemlje, kucnuo je čas otpora. Lejla se angažuje u borbi uprkos strahu od nepoznatog, a susret sa Hansom Kestnerom, arheologom iz Berlina odanim Mustafi Kemalu, uzdrmaće njen život. Pobunjena Anadolija tada postaje dekor strasne zabranjene ljubavi.

  • Originalni naziv: L"autre rive du Bosphore...
  • Prevodilac: Ljubeta Babović
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ljubavna priča između istoka i zapada. U svetlu revolucije i u praskozorje modernog sveta, nova Turska izranja iz pepela nekadašnje otomanske raskoši, a jedna mlada žena otkriva dah nezavisnosti i slobode. Istanbul, novembar 1918. godine. Bajkoviti grad nalazi se pod žestokom okupacijom saveznika, pobednika Velikog rata. Na obalama Bosfora, između istoka i zapada, nameću se bolni izbori. Lejla je mlada supruga sekretara sultana Mehmeda VI. Njena svekrva, Čerkeskinja, primorava je da poštuje tradicionalne običaje, ali kada se u njihovu kuću useli francuski oficir i njegova porodica, život uređen po strogim pravilima razbija se u sitne komade. S druge strane, kapetan fregate Luj Gardel ne može da se odupre opojnim iskušenjima kosmopolitskog grada koji vrvi od belih Rusa, pobeglih pred naletom boljševičke revolucije. Za Turke koji se opiru razbijanju zemlje, kucnuo je čas otpora. Lejla se angažuje u borbi uprkos strahu od nepoznatog, a susret sa Hansom Kestnerom, arheologom iz Berlina odanim Mustafi Kemalu, uzdrmaće njen život. Pobunjena Anadolija tada postaje dekor strasne zabranjene ljubavi.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter