Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Dete 44

Dete 44

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tom Rob Smith


ISBN:

978-86-521-0238-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5061

Broj strana:

429

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,75 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dijete 44 priča je silovita poput gladnog ruskog vuka. Ona će vas ščepati za vrat i neće vas ispustiti do samoga kraja.
Robert Towne, scenarist Kineske četvrti

Sovjetski Savez, 1953.

U zemlji besklasnog društva, u državi koja se brine za svoj narod i koja mu omogućava socijalnu skrb, obrazovanje i sigurnost – zločin ne postoji.
Postoji samo politička veleizdaja – gubitak vjere i odanosti Državi.

Lav Stepanovič Demidov zna to bolje od ikoga. Visoki dužnosnik KGB-a i nekadašnji narodni heroj ne sumnja u važnost vjere i služenja domovini.
Međutim, nakon što je na željezničkoj pruzi u Moskvi pronađeno tijelo dječaka, Lav je iznenađen što obitelj žrtve vjeruje da se radi o umorstvu.
Iako mu je naređeno da zanemari njihove iskaze, Lav biva uvučen u slučaj jer duboko u sebi vjeruje da to nije cijela priča.

Njegove ga sumnje dovode u nemilost Službe sigurnosti, ne ostavljajući mu mnogo izbora nego da napusti voljenu Partiju.
Prognan u grad duboko u planinama Urala, zajedno sa svojom ženom Raisom, Lav nailazi na tijelo još jednog djeteta ubijenog na isti način kao dječak u Moskvi, zločin koji je pomogao prikriti.

Stavljajući na kocku svoj život, i život cijele svoje obitelji, Lav odlazi u potragu za nemilosrdnim ubojicom, te ubrzo otkriva da se najveća opasnost ne krije u onom kojeg pokušava uloviti, već u zemlji koju pokušava zaštititi.

Dijete 44 triler je izvanredne snage i napetosti, ali i potresan prikaz manipulativne moći vlasti koja ugradnjom sustava straha i paranoje stvara tihe i poslušne podanike.

Dijete 44 također je i priča o pobjedi dobra nad zlom, ljubavi nad strahom, čovjeka nad mehanizmom.

Prava za filmsku adaptaciju otkupio je Ridley Scott, a zadnje vijesti najavljuju da bi prva filmska klapa Djeteta 44 mogla pasti ove godine u Mađarskoj.
U travnju ove godine Tom Rob Smith objavio je roman, The Secret Speech, svojevrsni nastavak romana Dijete 44.

  • Originalni naziv: Child 44
  • Prevodilac: Nikola Pajvančić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dijete 44 priča je silovita poput gladnog ruskog vuka. Ona će vas ščepati za vrat i neće vas ispustiti do samoga kraja. Robert Towne, scenarist Kineske četvrti Sovjetski Savez, 1953. U zemlji besklasnog društva, u državi koja se brine za svoj narod i koja mu omogućava socijalnu skrb, obrazovanje i sigurnost – zločin ne postoji. Postoji samo politička veleizdaja – gubitak vjere i odanosti Državi. Lav Stepanovič Demidov zna to bolje od ikoga. Visoki dužnosnik KGB-a i nekadašnji narodni heroj ne sumnja u važnost vjere i služenja domovini. Međutim, nakon što je na željezničkoj pruzi u Moskvi pronađeno tijelo dječaka, Lav je iznenađen što obitelj žrtve vjeruje da se radi o umorstvu. Iako mu je naređeno da zanemari njihove iskaze, Lav biva uvučen u slučaj jer duboko u sebi vjeruje da to nije cijela priča. Njegove ga sumnje dovode u nemilost Službe sigurnosti, ne ostavljajući mu mnogo izbora nego da napusti voljenu Partiju. Prognan u grad duboko u planinama Urala, zajedno sa svojom ženom Raisom, Lav nailazi na tijelo još jednog djeteta ubijenog na isti način kao dječak u Moskvi, zločin koji je pomogao prikriti. Stavljajući na kocku svoj život, i život cijele svoje obitelji, Lav odlazi u potragu za nemilosrdnim ubojicom, te ubrzo otkriva da se najveća opasnost ne krije u onom kojeg pokušava uloviti, već u zemlji koju pokušava zaštititi. Dijete 44 triler je izvanredne snage i napetosti, ali i potresan prikaz manipulativne moći vlasti koja ugradnjom sustava straha i paranoje stvara tihe i poslušne podanike. Dijete 44 također je i priča o pobjedi dobra nad zlom, ljubavi nad strahom, čovjeka nad mehanizmom. Prava za filmsku adaptaciju otkupio je Ridley Scott, a zadnje vijesti najavljuju da bi prva filmska klapa Djeteta 44 mogla pasti ove godine u Mađarskoj. U travnju ove godine Tom Rob Smith objavio je roman, The Secret Speech, svojevrsni nastavak romana Dijete 44.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter