Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Đavolu za dušu - roman o Džemsu Bondu

Đavolu za dušu - roman o Džemsu Bondu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7928-124-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5955

Broj strana:

237

Težina:

298 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

„Moraš oko necega da mi pomogneš. Detalji su zasad pomalo magloviti, ali slutimda ce biti krupno. Vrlo krupno. Jesi li cuo za doktora Julijusa Gornera?“To ime urezace se Džemsu Bondu u svijest. Ime covjeka koji se ne povinuje nicemu do svom egu gladnom moci, covjeka od cijeg je bogatstva veca jedino njegova pohlepa,covjeka koji nece prezati ni od cega da bi uništio samo srce Velike Britanije.

Okrutna likvidacija na pustoj periferiji Pariza pokrece lanac dogadaja koji vode globalnoj katastrofi. Istovremeno, plima smrtonosnih narkotika prijeti da proguta Britaniju šezdesetih godina, britanski putnicki avion nestaje nad Irakom, a grmljavina nadolazeceg rata tutnji Bliskim istokom…

Bond nalazi predusretljivog saucesnika u liku glamurozne Parižanke Skarlet Papave. Trebace mu sva njena pomoc u borbi na život i smrt s dosad najopasnijim protivnikom,čovjekom koji bi se uhvatio u kolo i sa samim đavolom.Bond se vratio. Žešci nego ikad.
Napisan povodom stogodišnjice rođenja Ijana Fleminga (28. maj 1908), roman đavolu za dušu majstorski je nastavak baštine Džemsa Bonda. Napeto novo poglavlje u životu najveće špijunske ikone književnosti i filma.Nastavljajuci tamo gde je Fleming stao, Foks vraca Bonda na vrhunac hladnog rata, u prići čiji su tempo i napetost gotovo nepodnošljivi. Đavolu za dušu ne s mnošvto hvata samu suštinu originalnih Flemingovih romana nego i pokazuje koliko je Bondovo suočavanje s opasnostima relevantno i za ovo naše doba.

  • Originalni naziv: Devil May Care
  • Prevodilac: Goran Kapetanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

„Moraš oko necega da mi pomogneš. Detalji su zasad pomalo magloviti, ali slutimda ce biti krupno. Vrlo krupno. Jesi li cuo za doktora Julijusa Gornera?“To ime urezace se Džemsu Bondu u svijest. Ime covjeka koji se ne povinuje nicemu do svom egu gladnom moci, covjeka od cijeg je bogatstva veca jedino njegova pohlepa,covjeka koji nece prezati ni od cega da bi uništio samo srce Velike Britanije. Okrutna likvidacija na pustoj periferiji Pariza pokrece lanac dogadaja koji vode globalnoj katastrofi. Istovremeno, plima smrtonosnih narkotika prijeti da proguta Britaniju šezdesetih godina, britanski putnicki avion nestaje nad Irakom, a grmljavina nadolazeceg rata tutnji Bliskim istokom… Bond nalazi predusretljivog saucesnika u liku glamurozne Parižanke Skarlet Papave. Trebace mu sva njena pomoc u borbi na život i smrt s dosad najopasnijim protivnikom,čovjekom koji bi se uhvatio u kolo i sa samim đavolom.Bond se vratio. Žešci nego ikad. Napisan povodom stogodišnjice rođenja Ijana Fleminga (28. maj 1908), roman đavolu za dušu majstorski je nastavak baštine Džemsa Bonda. Napeto novo poglavlje u životu najveće špijunske ikone književnosti i filma.Nastavljajuci tamo gde je Fleming stao, Foks vraca Bonda na vrhunac hladnog rata, u prići čiji su tempo i napetost gotovo nepodnošljivi. Đavolu za dušu ne s mnošvto hvata samu suštinu originalnih Flemingovih romana nego i pokazuje koliko je Bondovo suočavanje s opasnostima relevantno i za ovo naše doba.

Dodatne informacije

Izdavač Mladinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter