Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Cveće zla

Cveće zla

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7448-302-X

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2084

Broj strana:

357

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Cvijeće zla, remek djelo Charlesa Baudelaira, prvi put objavljeno 1857. godine, predstavljalo je prekretnicu u istoriji ne samo francuske već i svjetske poezije i izvršilo je ogroman uticaj na generacije pjesnika.

O snazi i dometu tog uticaja govore riječi pjesnikâ koji sebe smatraju njegovim duhovnim potomstvom: Baudelaire je najvidovitiji, on je kralj pjesnika, pravi Bog (Artur Rembo); Duboka originalnost Charlesa Baudelaire je po mom mišljenju u tome što on na snažan i suštinski način predstavlja modernog čovjeka (Pol Verlen); Baudelaire je početak svega. On stvara francusku poeziju poslije vijekova bljutavosti i raspričanosti (Pjer Žan-Žuv); Evo prve medu svim knjigama naše poezije (Iv Bonfoa).

Zbirka Cvijeće zla nije samo tako visoko cijenjena od strane značajnih pjesnika počev od kraja XIX veka, već je imala i još uvijek ima izuzetan prijem i kod čitalaca; to je, u svjetskim okvirima, najčešće prevođeno i najviše objavljivano poetsko djelo. Ono čitaoca uči da očima pjesnika pronikne u ljepote, ali i u tragične protivrječnosti svijeta i ljudskog življenja.

  • Originalni naziv: Les fleurs du mal
  • Prevodilac: Nikola Bertolino
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Cvijeće zla, remek djelo Charlesa Baudelaira, prvi put objavljeno 1857. godine, predstavljalo je prekretnicu u istoriji ne samo francuske već i svjetske poezije i izvršilo je ogroman uticaj na generacije pjesnika. O snazi i dometu tog uticaja govore riječi pjesnikâ koji sebe smatraju njegovim duhovnim potomstvom: Baudelaire je najvidovitiji, on je kralj pjesnika, pravi Bog (Artur Rembo); Duboka originalnost Charlesa Baudelaire je po mom mišljenju u tome što on na snažan i suštinski način predstavlja modernog čovjeka (Pol Verlen); Baudelaire je početak svega. On stvara francusku poeziju poslije vijekova bljutavosti i raspričanosti (Pjer Žan-Žuv); Evo prve medu svim knjigama naše poezije (Iv Bonfoa). Zbirka Cvijeće zla nije samo tako visoko cijenjena od strane značajnih pjesnika počev od kraja XIX veka, već je imala i još uvijek ima izuzetan prijem i kod čitalaca; to je, u svjetskim okvirima, najčešće prevođeno i najviše objavljivano poetsko djelo. Ono čitaoca uči da očima pjesnika pronikne u ljepote, ali i u tragične protivrječnosti svijeta i ljudskog življenja.

Dodatne informacije

Izdavač Paideia
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter