Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Čurćiča vakuf

Čurćiča vakuf

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-27-091-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K8290

Broj strana:

123

Težina:

499 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Fondacija Ćurčića Vakuf osnovana je 1736. godine kao Evladijet Vakuf (porodična fondacija). Vakuf je osnovao Vakif (osnivač) Salih-aga Ćurčić.

Vakuf je imao za cilj da svojim djelovanjem finansijski pomaže: Ćurčića džamiju i Sagrački džamiju u Sarajevu, Ćurćinicu džamiju u Livnu i džamiju u Karauli kod Travnika, kao i da dio novca daje vojsci na islamskim granicama.

Vakuf je djelovao sve do 1958. godine kada je imovina nacionalizovana i Vakuf je zbog toga prestao sa radom.

Početkom devedesetih, Bakir Tanović i Faruk Čurčić su pokrenuli inicijativu da riješe pitanje Vakufske imovine i ponovo uspostave djelovanje Vakufa.

28.6.1998. godine je osnovano Udruženje Građana Ćurčića Vakufa. Cilj organizovanja je ponovno uspostavljanje Vakufa kao dobrotvorne institucije. Drugi cilj je da se imovinom Vakufa upravlja prema Vakufnami, sa ciljem stipendiranja studenata.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Fondacija Ćurčića Vakuf osnovana je 1736. godine kao Evladijet Vakuf (porodična fondacija). Vakuf je osnovao Vakif (osnivač) Salih-aga Ćurčić. Vakuf je imao za cilj da svojim djelovanjem finansijski pomaže: Ćurčića džamiju i Sagrački džamiju u Sarajevu, Ćurćinicu džamiju u Livnu i džamiju u Karauli kod Travnika, kao i da dio novca daje vojsci na islamskim granicama. Vakuf je djelovao sve do 1958. godine kada je imovina nacionalizovana i Vakuf je zbog toga prestao sa radom. Početkom devedesetih, Bakir Tanović i Faruk Čurčić su pokrenuli inicijativu da riješe pitanje Vakufske imovine i ponovo uspostave djelovanje Vakufa. 28.6.1998. godine je osnovano Udruženje Građana Ćurčića Vakufa. Cilj organizovanja je ponovno uspostavljanje Vakufa kao dobrotvorne institucije. Drugi cilj je da se imovinom Vakufa upravlja prema Vakufnami, sa ciljem stipendiranja studenata.

Dodatne informacije

Izdavač Dobra knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter