Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Čudo imunog sistema

Čudo imunog sistema

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Harun Yahua


ISBN:

86-7348-257-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0789

Broj strana:

120

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Razboljevamo se puno puta tokom naših života. Slabimo, padamo u krevet, dobijamo groznicu, ali se oporavljamo za nekoliko dana. Šta se odigrava u našim tijelima tokom bolesti?

Kada se odigravaju događaji koje nazivamo bolesti i oporavak, naša tijela postaju bojište na kome se odigrava ogorčena bitka. Uzrok bolesti je, uglavnom, prodiranje nekih stranih organizama u naše tijelo. Ta sićušna čudovišta su dovoljno efikasna da prouzrokuju smrt u roku od nedelju dana kada naše tijelo ne bi imalo mehanizam za odbranu protiv te invazije.

Poznat kao imuni sistem, taj mehanizam je najdisciplinovanija, najsloženija i najuspešnija vojska na svetu. Naš imuni sistem, koji se sastoji iz pešadije, bojnih brodova, obaveštajnih jedinica, pa čak i informaciono tehnološkog centra koji čuva zapis o neprijateljima, bori se sa mikroorganizmima tokom cijelog našeg života.

Ovaj sistem dokazuje da je ljudsko telo ishod jedinstvenog dizajna koji je isplaniran velikom mudrošću i veštinom. Drugim rečima, ljudsko telo je dokaz savršenog stvaranja, to jest nenadmašnog stvaranja od strane Tvorca. Sa druge strane, teorija evolucije, koja pokušava da objasni život slučajnostima, postaje očajna kada se suoči sa ovim izuzetnim stvaranjem u imunom sistemu.

  • Originalni naziv: The Miracle of the Immune...
  • Prevodilac: Saša Ivanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Razboljevamo se puno puta tokom naših života. Slabimo, padamo u krevet, dobijamo groznicu, ali se oporavljamo za nekoliko dana. Šta se odigrava u našim tijelima tokom bolesti? Kada se odigravaju događaji koje nazivamo bolesti i oporavak, naša tijela postaju bojište na kome se odigrava ogorčena bitka. Uzrok bolesti je, uglavnom, prodiranje nekih stranih organizama u naše tijelo. Ta sićušna čudovišta su dovoljno efikasna da prouzrokuju smrt u roku od nedelju dana kada naše tijelo ne bi imalo mehanizam za odbranu protiv te invazije. Poznat kao imuni sistem, taj mehanizam je najdisciplinovanija, najsloženija i najuspešnija vojska na svetu. Naš imuni sistem, koji se sastoji iz pešadije, bojnih brodova, obaveštajnih jedinica, pa čak i informaciono tehnološkog centra koji čuva zapis o neprijateljima, bori se sa mikroorganizmima tokom cijelog našeg života. Ovaj sistem dokazuje da je ljudsko telo ishod jedinstvenog dizajna koji je isplaniran velikom mudrošću i veštinom. Drugim rečima, ljudsko telo je dokaz savršenog stvaranja, to jest nenadmašnog stvaranja od strane Tvorca. Sa druge strane, teorija evolucije, koja pokušava da objasni život slučajnostima, postaje očajna kada se suoči sa ovim izuzetnim stvaranjem u imunom sistemu.

Dodatne informacije

Izdavač Esotheria
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter