Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Čovek koji je suviše znao

Čovek koji je suviše znao

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dejvid Livit


ISBN:

86-86059-08-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K7930

Broj strana:

312

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Biografija čuvenog britanskog naučnika Alana Tjuringa ispričana u kontekstu velike istorijske krize našeg društva - Drugog svjetskog rata. Pionir na polju čiste matematike, čovjek zaslužan za razbijanje šifre Enigma koju su koristili Nijemci tokom rata, začetnik ideja koje su izrodile računare, obznanio je istinu o svom privatnom životu u vrijeme kada je to saznanje bilo protiv konvencija i zakona. Progonjen od strane vlasti i javnosti, Alan Tjuring izvršio je samoubistvo 1954. godine tako što je zagrizao jabuku natopljenu cijanidom.

Priča o ovom izuzetnom naučniku privlačna je kao i otrovna jabuka koju je zla kraljica ponudila Snježani (to je slika kojom je Tjuring bio opsjednut još od kada je odgledao crtani film Snježana i sedam patuljaka), za čitaoce koji i ne moraju da znaju mnogo o računarskoj nauci, jer opisuje raspinjanje jednog čovjeka zbog grijeha mnogih.

  • Prevodilac: Katarina Ješić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Biografija čuvenog britanskog naučnika Alana Tjuringa ispričana u kontekstu velike istorijske krize našeg društva - Drugog svjetskog rata. Pionir na polju čiste matematike, čovjek zaslužan za razbijanje šifre Enigma koju su koristili Nijemci tokom rata, začetnik ideja koje su izrodile računare, obznanio je istinu o svom privatnom životu u vrijeme kada je to saznanje bilo protiv konvencija i zakona. Progonjen od strane vlasti i javnosti, Alan Tjuring izvršio je samoubistvo 1954. godine tako što je zagrizao jabuku natopljenu cijanidom. Priča o ovom izuzetnom naučniku privlačna je kao i otrovna jabuka koju je zla kraljica ponudila Snježani (to je slika kojom je Tjuring bio opsjednut još od kada je odgledao crtani film Snježana i sedam patuljaka), za čitaoce koji i ne moraju da znaju mnogo o računarskoj nauci, jer opisuje raspinjanje jednog čovjeka zbog grijeha mnogih.

Dodatne informacije

Izdavač Heliks
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter