Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.249

Facebook slicica

Katalog

Concilium - Oceanija i njezine starosjedilačke teologije 5/2010

Concilium - Oceanija i njezine starosjedilačke teologije 5/2010

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

1847-5213-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K6666

Broj strana:

165

Težina:

302 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,30 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Concilium – međunarodni teološki časopis
Godina XLVI / broj 5
Prosinac 2010.

Dvije izdavačke kuće, Ex libris iz Rijeke i Synopsis iz Sarajeva, koje već više godina objavljuju najvažnija i do sada kod nas neprevedena djela katoličke, pravoslavne i protestantske teologije, počinju od ove godine objavljivati najutjecajniji i najtiražniji svjetski teološki časopis Concilium, nastao kao izraz želje promoviranja i ozbiljenja ideja i duha Drugoga vatikanskog sabora.

Časopis već četrdeset i pet godina izlazi pet puta godišnje na pet najrasprostranjenijih svjetskih jezika, njemačkom, engleskom, talijanskom, portugalskom i španjolskom (a do 2003. i na francuskom i nizozemskom), a ovim hrvatskim izdanjem započinje njegovo objavljivanje i na nekom od slavenskih jezika.

Ideja za objavljivanje takvog profila časopisa utkana je u sam njegov karakter, a čak i letimičan pogled na našu društveno-političku pa i crkvenu zbilju opravdava takav čin, pa ne čudi da je ovaj projekt s oduševljenjem pozdravljen u crkvenim i teološkim krugovima u regiji.

Zbog čega Concilium?

Časopis Concilium, među ostalim, stremi k autentičnoj Crkvi koja će voditi k ozdravljenju društva što je sastavni dio priprave puta kraljevstvu Božjem. U samoj njegovoj misiji utkana je ta potreba jer jedino kritičkim i autentičnim djelovanjem, čega kod nas toliko nedostaje, Crkva može ukazati na tekuće probleme i na njih, na svim razinama, primjereno odgovoriti i ući s njima u dijalog te se u tom dijalogu mijenjati.

Svojim tekstovima i svojim pristupom, želi doprinijeti dijalogu Crkve i društva, međureligijskom i međukonfesionalnom dijalogu, ali želi i udovoljiti potrebi konkretnoga čovjeka koji se pita o potrebi i smislu vjere u današnjemu svijetu. Kao teološki časopis, kako je naveo jedan od njegovih osnivača veliki katolički teolog Karl Rahner u Uvodniku prvoga broja Conciliuma, za kojega se slobodno može reći da predstavlja i manifest časopisa, njegov je “cilj da onima koji se bave pastoralnim radom da sustavne informacije o onim područjima međunarodne teologije od strane međunarodne skupine profesionalnih teologa i predstavnika svjetovnih znanosti, čime časopis želi biti katolički u punom smislu te riječi“.

Concilium u naše zemlje dovodi sve ono najaktualnije i najkompetentnije što današnja teologija nudi. Pisan sasvim u duhu Drugoga vatikanskoga sabora, on je katolički u najširem smislu te riječi te u svoj vidokrug ne uključuje samo predstavnike svih kršćanskih denominacija i drugih religija, već onima koji se žele upoznati sa položajem i misijom Crkve i kršćanstva u svijetu, daje nadahnuće i usmjerenje za odgovorno kršćansko djelovanje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Concilium – međunarodni teološki časopis Godina XLVI / broj 5 Prosinac 2010. Dvije izdavačke kuće, Ex libris iz Rijeke i Synopsis iz Sarajeva, koje već više godina objavljuju najvažnija i do sada kod nas neprevedena djela katoličke, pravoslavne i protestantske teologije, počinju od ove godine objavljivati najutjecajniji i najtiražniji svjetski teološki časopis Concilium, nastao kao izraz želje promoviranja i ozbiljenja ideja i duha Drugoga vatikanskog sabora. Časopis već četrdeset i pet godina izlazi pet puta godišnje na pet najrasprostranjenijih svjetskih jezika, njemačkom, engleskom, talijanskom, portugalskom i španjolskom (a do 2003. i na francuskom i nizozemskom), a ovim hrvatskim izdanjem započinje njegovo objavljivanje i na nekom od slavenskih jezika. Ideja za objavljivanje takvog profila časopisa utkana je u sam njegov karakter, a čak i letimičan pogled na našu društveno-političku pa i crkvenu zbilju opravdava takav čin, pa ne čudi da je ovaj projekt s oduševljenjem pozdravljen u crkvenim i teološkim krugovima u regiji. Zbog čega Concilium? Časopis Concilium, među ostalim, stremi k autentičnoj Crkvi koja će voditi k ozdravljenju društva što je sastavni dio priprave puta kraljevstvu Božjem. U samoj njegovoj misiji utkana je ta potreba jer jedino kritičkim i autentičnim djelovanjem, čega kod nas toliko nedostaje, Crkva može ukazati na tekuće probleme i na njih, na svim razinama, primjereno odgovoriti i ući s njima u dijalog te se u tom dijalogu mijenjati. Svojim tekstovima i svojim pristupom, želi doprinijeti dijalogu Crkve i društva, međureligijskom i međukonfesionalnom dijalogu, ali želi i udovoljiti potrebi konkretnoga čovjeka koji se pita o potrebi i smislu vjere u današnjemu svijetu. Kao teološki časopis, kako je naveo jedan od njegovih osnivača veliki katolički teolog Karl Rahner u Uvodniku prvoga broja Conciliuma, za kojega se slobodno može reći da predstavlja i manifest časopisa, njegov je “cilj da onima koji se bave pastoralnim radom da sustavne informacije o onim područjima međunarodne teologije od strane međunarodne skupine profesionalnih teologa i predstavnika svjetovnih znanosti, čime časopis želi biti katolički u punom smislu te riječi“. Concilium u naše zemlje dovodi sve ono najaktualnije i najkompetentnije što današnja teologija nudi. Pisan sasvim u duhu Drugoga vatikanskoga sabora, on je katolički u najširem smislu te riječi te u svoj vidokrug ne uključuje samo predstavnike svih kršćanskih denominacija i drugih religija, već onima koji se žele upoznati sa položajem i misijom Crkve i kršćanstva u svijetu, daje nadahnuće i usmjerenje za odgovorno kršćansko djelovanje.

Dodatne informacije

Izdavač Synopsis
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter