Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.973

Facebook slicica

Katalog

Četrdeset pravila ljubavi, roman o Rumiju - 40 pravila ljubavi, roman o Rumiju

Četrdeset pravila ljubavi, roman o Rumiju - 40 pravila ljubavi, roman o Rumiju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Elif Šafak


ISBN:

978-9958-30-173-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K8627

Broj strana:

425

Težina:

440 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

U ovome lirskom, maštovitom novom romanu, Elif Shafak razmatra dvije usporedne priče - jednu suvremenu i drugu smještenu u trinaesto stoljeće, kad je sufijski pjesnik i mistik Rumi susreo svog duhovnog mentora, derviša lutalicu poznatog kao Šems iz Tabriza. Obje priče zajedno utjelovljuju Rumijevu bezvremenu poruku ljubavi.

Američka kućanica Ella Rubinstein ima četrdeset godina i u nesretnom je braku kad prihvaća posao recenzentice jednog književnog agenta. Njezin je prvi zadatak pročitati i izvijestiti o romanu naslovljenom Slatko bogohulje, kojeg je napisao muškarac po imenu Aziz Z. Zahara. Zaharin roman, ispričan u mnogo različitih glasova, priča o Šemsovoj potrazi za Rumijem i ulozi derviša u preobrazbi uspješnog, ali nesretnog svećenika u predanog mistika, strastvenog pjesnika i zagovornika ljubavi.

Sve više opčinjena ovom pričom i sve se više udaljavajući od svog supruga, Ella počinje propitkivati svoj zaštićen, provincijski život i posezati za Azizom, koji živi u Amsterdamu. Ujedno je oduševljavaju Šemsova pravila ljubavi koja nude uvid u drevnu filozofiju temeljenu na jedinstvu svih naroda i vjera i nazočnosti ljubavi u svakome od nas. I dok Ella čita Azizov roman, shvaća da Rumijeva priča odražava njezinu vlastitu i da je Aziz - jednako kao Šems - došao osloboditi je, preobraziti je na način koji nikad ne bi mogla zamisliti.

U Četrdeset pravila ljubavi, Elif Shafak isprela je čudesnu priču o ljubavi i duhovnoj čežnji, sjajno istražujući univerzalnu želju za prisnošću - s drugim ljudskim bićem kao i sa božanskim. Ovaj je roman provokativan u najboljem smislu te riječi, jedan od rijetkih koji uspijeva rasvijetliti mistične vidove svakodnevnog postojanja, roman uma koliko i srca, s mudrošcu koja prožima svaku stranicu.

  • Originalni naziv: Forty rules of Love
  • Prevodilac: Edin Urjan Kukavica
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovome lirskom, maštovitom novom romanu, Elif Shafak razmatra dvije usporedne priče - jednu suvremenu i drugu smještenu u trinaesto stoljeće, kad je sufijski pjesnik i mistik Rumi susreo svog duhovnog mentora, derviša lutalicu poznatog kao Šems iz Tabriza. Obje priče zajedno utjelovljuju Rumijevu bezvremenu poruku ljubavi. Američka kućanica Ella Rubinstein ima četrdeset godina i u nesretnom je braku kad prihvaća posao recenzentice jednog književnog agenta. Njezin je prvi zadatak pročitati i izvijestiti o romanu naslovljenom Slatko bogohulje, kojeg je napisao muškarac po imenu Aziz Z. Zahara. Zaharin roman, ispričan u mnogo različitih glasova, priča o Šemsovoj potrazi za Rumijem i ulozi derviša u preobrazbi uspješnog, ali nesretnog svećenika u predanog mistika, strastvenog pjesnika i zagovornika ljubavi. Sve više opčinjena ovom pričom i sve se više udaljavajući od svog supruga, Ella počinje propitkivati svoj zaštićen, provincijski život i posezati za Azizom, koji živi u Amsterdamu. Ujedno je oduševljavaju Šemsova pravila ljubavi koja nude uvid u drevnu filozofiju temeljenu na jedinstvu svih naroda i vjera i nazočnosti ljubavi u svakome od nas. I dok Ella čita Azizov roman, shvaća da Rumijeva priča odražava njezinu vlastitu i da je Aziz - jednako kao Šems - došao osloboditi je, preobraziti je na način koji nikad ne bi mogla zamisliti. U Četrdeset pravila ljubavi, Elif Shafak isprela je čudesnu priču o ljubavi i duhovnoj čežnji, sjajno istražujući univerzalnu želju za prisnošću - s drugim ljudskim bićem kao i sa božanskim. Ovaj je roman provokativan u najboljem smislu te riječi, jedan od rijetkih koji uspijeva rasvijetliti mistične vidove svakodnevnog postojanja, roman uma koliko i srca, s mudrošcu koja prožima svaku stranicu.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter