Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Bušido - duša Japana

Bušido - duša Japana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Inazo Nitobe


ISBN:

9788661770449

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D5125

Broj strana:

174

Težina:

299 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Samuraji su se uzdigli do beau ideal cele rase. Kao što je cvet trešnje kraljica među cvećem, tako je i među ljudima samuraj gospodar, kaže narod. Isključen iz trgovačkih poslova, sâm vojnički stalež nije pomagao trgovinu. Ali, nije bilo staze ljudske aktivnosti, ni pravca misli koji u nekoj meri nije primio podstrek od bušida. Intelektualni i moralni Japan bio je, direktno ili indirektno, delo viteštva.

...Bušido je, dakle, kod, ili propis, moralnih načela koje su vitezovi morali da usvoje i da ih se pridržavaju. To nije pisani kodeks. U najboljem slučaju se sastoji od nekoliko maksima koje su se prenosile usmenim putem ili koje su potekle iz pera nekog poznatog ratnika, ili učenjaka. Najčešće je to neizgovoreni i nepisani kodeks, koji sadrži najjaču potvrdu stvarnih dela, zakon ispisan na živim pločama srca.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Samuraji su se uzdigli do beau ideal cele rase. Kao što je cvet trešnje kraljica među cvećem, tako je i među ljudima samuraj gospodar, kaže narod. Isključen iz trgovačkih poslova, sâm vojnički stalež nije pomagao trgovinu. Ali, nije bilo staze ljudske aktivnosti, ni pravca misli koji u nekoj meri nije primio podstrek od bušida. Intelektualni i moralni Japan bio je, direktno ili indirektno, delo viteštva. ...Bušido je, dakle, kod, ili propis, moralnih načela koje su vitezovi morali da usvoje i da ih se pridržavaju. To nije pisani kodeks. U najboljem slučaju se sastoji od nekoliko maksima koje su se prenosile usmenim putem ili koje su potekle iz pera nekog poznatog ratnika, ili učenjaka. Najčešće je to neizgovoreni i nepisani kodeks, koji sadrži najjaču potvrdu stvarnih dela, zakon ispisan na živim pločama srca.

Dodatne informacije

Izdavač Ind Media
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter