Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Bosanski kuhar

Bosanski kuhar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-39-045-6

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4490

Broj strana:

333

Težina:

2100 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

125,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga bi trebalo da omogući svakoj domaćici da bar ponekad napravi mali izlet iz svakidašnje svoje kuhinje i priredi nešto posebno. Ona bi, također, trebalo da narodnu kuhinju u ugostiteljskim objektima i radnjama podigne na viši nivo, poboljša kvalitet i proširi asortiman, te na taj način zadovolji tražnju, naročito inostranih turista koji se često žale da uzalud traže na našim jelovnicima naša narodna jela.

Izdavačka kuća Sejtarija je objavila knjigu Bosanski kuhar orijentalistkinje Lamije Hadžiosmanović. Riječ je o vrijednom djelu koje na jednom mjestu integrira i oživljava dugu kulinarsku povijest ovih krajeva.

Lamija Hadžiosmanović dugogodišnja je profesorica Filozofskog fakulteta u Sarajevu, koja je doslovno odgojila generacije i generacije studenata. Naučna javnost je poznaje kao pisca kulturne historije, a od prije nekog vremena uz svoje ime nosi i uvaženu titulu emeritusa. Usprkos poznim godinama, profesorica Hadžiosmanović i dan-danas radi i predaje, a osim na matičnom fakultetu, gdje je i u Upravnom odboru, gostujući je profesor na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, predavač na postdiplomskom studiju Islamskog fakulteta, član Savjeta BZK Preporod, član Savjeta Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, saradnik mnogih časopisa itd. Pored brojnih akademskih obaveza, profesorica Hadžiosmanović se javnosti predstavila i kao autorica Bosanskog kuhara, knjige koju je objavila Izdavačka kuća Sejtarija, a govori o starinskoj bosanskoj kuhinji, nekim minulim običajima i kodeksima ponašanja.

Kao što je i u nauci, kao što je i u životu, kao što je to i u zanatima - mora biti vještine i strpljenja. Jelo je vrsta umjetnosti i to vrhunske umjetnosti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 240x300
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga bi trebalo da omogući svakoj domaćici da bar ponekad napravi mali izlet iz svakidašnje svoje kuhinje i priredi nešto posebno. Ona bi, također, trebalo da narodnu kuhinju u ugostiteljskim objektima i radnjama podigne na viši nivo, poboljša kvalitet i proširi asortiman, te na taj način zadovolji tražnju, naročito inostranih turista koji se često žale da uzalud traže na našim jelovnicima naša narodna jela. Izdavačka kuća Sejtarija je objavila knjigu Bosanski kuhar orijentalistkinje Lamije Hadžiosmanović. Riječ je o vrijednom djelu koje na jednom mjestu integrira i oživljava dugu kulinarsku povijest ovih krajeva. Lamija Hadžiosmanović dugogodišnja je profesorica Filozofskog fakulteta u Sarajevu, koja je doslovno odgojila generacije i generacije studenata. Naučna javnost je poznaje kao pisca kulturne historije, a od prije nekog vremena uz svoje ime nosi i uvaženu titulu emeritusa. Usprkos poznim godinama, profesorica Hadžiosmanović i dan-danas radi i predaje, a osim na matičnom fakultetu, gdje je i u Upravnom odboru, gostujući je profesor na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, predavač na postdiplomskom studiju Islamskog fakulteta, član Savjeta BZK Preporod, član Savjeta Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, saradnik mnogih časopisa itd. Pored brojnih akademskih obaveza, profesorica Hadžiosmanović se javnosti predstavila i kao autorica Bosanskog kuhara, knjige koju je objavila Izdavačka kuća Sejtarija, a govori o starinskoj bosanskoj kuhinji, nekim minulim običajima i kodeksima ponašanja. Kao što je i u nauci, kao što je i u životu, kao što je to i u zanatima - mora biti vještine i strpljenja. Jelo je vrsta umjetnosti i to vrhunske umjetnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Sejtarija
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter