Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Bonsai

Bonsai

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6145-410-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D5135

Broj strana:

96

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Bonsai, briljantni prozni prvenac čileanskog književnika Alehandra Sambre (koji je inspirisao Kristijana Himenesa da napravi istoimeni film prikazan u selekciji Izvestan pogled na festivalu u Kanu 2011), nije samo, po rečima poznate argentinske novinarke i književnice Leile Geriero, autorke Epiloga ovog izdanja, prvi roman koji je do danas putovao nedodirljiv zadržavajući svoje kapacitete, već je delo pisca sa apsolutnim sluhom, u kome je svaki pasus neophodan, u kome ništa ne nedostaje i ništa nije suvišno; koji je, ukratko, pregled književnosti kroz strašni, realni osećaj života, i koji je već postao savremeni klasik. I, dodaje Leila Geriero, lep generacijski roman o dve osobe koje su se nekada volele u Čileu, krajem dvadesetog veka, jedan strašan roman o dekadenciji i prolasku vremena, jedan kompleksan roman o književnim postupcima.

Hulio, ćutljivi junak ove knjige, sebe uverava da je bolje zatvoriti se u svoju sobu i posmatrati rast jednog bonsaija nego lutati neudobnim putevima književnosti. Ovo je, kako kaže pripovedač, jedna lagana priča koja postane teška, nepotpuna priča koja izaziva vrtoglavicu objašnjenu uznemirujućim nestankom jedne žene.

  • Prevodilac: Zorica Novakov Kovačević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bonsai, briljantni prozni prvenac čileanskog književnika Alehandra Sambre (koji je inspirisao Kristijana Himenesa da napravi istoimeni film prikazan u selekciji Izvestan pogled na festivalu u Kanu 2011), nije samo, po rečima poznate argentinske novinarke i književnice Leile Geriero, autorke Epiloga ovog izdanja, prvi roman koji je do danas putovao nedodirljiv zadržavajući svoje kapacitete, već je delo pisca sa apsolutnim sluhom, u kome je svaki pasus neophodan, u kome ništa ne nedostaje i ništa nije suvišno; koji je, ukratko, pregled književnosti kroz strašni, realni osećaj života, i koji je već postao savremeni klasik. I, dodaje Leila Geriero, lep generacijski roman o dve osobe koje su se nekada volele u Čileu, krajem dvadesetog veka, jedan strašan roman o dekadenciji i prolasku vremena, jedan kompleksan roman o književnim postupcima. Hulio, ćutljivi junak ove knjige, sebe uverava da je bolje zatvoriti se u svoju sobu i posmatrati rast jednog bonsaija nego lutati neudobnim putevima književnosti. Ovo je, kako kaže pripovedač, jedna lagana priča koja postane teška, nepotpuna priča koja izaziva vrtoglavicu objašnjenu uznemirujućim nestankom jedne žene.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter