Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Bikini

Bikini

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-505-1245-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

V2550

Broj strana:

250

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,80 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Priča počinje nestankom čuvene manekenke Kim Makdanijels i njenim okrutnim ubistvom. Dok se njena porodica trudi da je pronađe, uz pomoć novinara Bena Hokinsa, nadajući se još uvijek da će je naći živu, pred očima čitalaca počinje da se raspliće priča o milionerima koji zadovoljstvo pronalaze u posmatranju pažljivo režiranih snimaka ubistava.

Pravih ubistava. Česti obrti, iznenadni i napeti, uznemirujući uvidi u scene ubistava, kao i neočekivani smijer u kojem se radnja usmjerava, privlače i zadržavaju pažnju čitaoca već od samog početka. Napisana u maniru po kojem je ovaj pisac i postao poznat i prepoznatljiv, u iscjepkanim odlomcima koji se prekidaju u najnapetijem trenutku, sa čestim promjenama lica iz čije tačke gledišta posmatramo odvijanje radnje, ova knjiga je proizvod uspješne saradnje Patersona i Maksin Petro. Ova autorka je bogato iskustvo koje je stekla radom u čuvenim svjetskim časopisima prenijela u pisanje knjiga - pored tri romana koje je objavila samostalno, sarađivala je upravo sa Patersonom u više djela, a vrhunac te saradnje predstavlja upravo Bikini. Sam Paterson se, nakon uspješne karijere u marketingu, proslavio pisanjem kriminalističkih romanima, od kojih je prvi veliki uspijeh postigao romanom Prikrade se pauk, u kojem uvodi lik sada već čuvenog Aleksa Krosa. Pored serijala romana sa ovim likom, koji je postigao ogromnu popularnost, među značajnija njegova njegova djela spadaju svakako i Sudija i porota, Spasilac i Ubistvo na plaži. Sjajni obrti i velika filmičnost scena u njegovim knjigama - a Bikini tu svakako nije izuzetak - doprinijeli su i velikom interesovanju filmske industrije za njegova djela, te je tako veliki broj njih ekranizovan. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je ova knjiga izašla istovremeno u svim zemljama u kojima su otkupljena prava, u julu mjesecu ove godine, a pred našim čitaocima se našla zahvaljujući izdavaču Evro-Đuntiju, koji je objavio Sudiju i porotu, Spasilac, a u pripremi je i roman Ubistvo na plaži, koji će se pojaviti do Sajma knjiga.

  • Prevodilac: Zvezdana Šelmić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priča počinje nestankom čuvene manekenke Kim Makdanijels i njenim okrutnim ubistvom. Dok se njena porodica trudi da je pronađe, uz pomoć novinara Bena Hokinsa, nadajući se još uvijek da će je naći živu, pred očima čitalaca počinje da se raspliće priča o milionerima koji zadovoljstvo pronalaze u posmatranju pažljivo režiranih snimaka ubistava. Pravih ubistava. Česti obrti, iznenadni i napeti, uznemirujući uvidi u scene ubistava, kao i neočekivani smijer u kojem se radnja usmjerava, privlače i zadržavaju pažnju čitaoca već od samog početka. Napisana u maniru po kojem je ovaj pisac i postao poznat i prepoznatljiv, u iscjepkanim odlomcima koji se prekidaju u najnapetijem trenutku, sa čestim promjenama lica iz čije tačke gledišta posmatramo odvijanje radnje, ova knjiga je proizvod uspješne saradnje Patersona i Maksin Petro. Ova autorka je bogato iskustvo koje je stekla radom u čuvenim svjetskim časopisima prenijela u pisanje knjiga - pored tri romana koje je objavila samostalno, sarađivala je upravo sa Patersonom u više djela, a vrhunac te saradnje predstavlja upravo Bikini. Sam Paterson se, nakon uspješne karijere u marketingu, proslavio pisanjem kriminalističkih romanima, od kojih je prvi veliki uspijeh postigao romanom Prikrade se pauk, u kojem uvodi lik sada već čuvenog Aleksa Krosa. Pored serijala romana sa ovim likom, koji je postigao ogromnu popularnost, među značajnija njegova njegova djela spadaju svakako i Sudija i porota, Spasilac i Ubistvo na plaži. Sjajni obrti i velika filmičnost scena u njegovim knjigama - a Bikini tu svakako nije izuzetak - doprinijeli su i velikom interesovanju filmske industrije za njegova djela, te je tako veliki broj njih ekranizovan. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je ova knjiga izašla istovremeno u svim zemljama u kojima su otkupljena prava, u julu mjesecu ove godine, a pred našim čitaocima se našla zahvaljujući izdavaču Evro-Đuntiju, koji je objavio Sudiju i porotu, Spasilac, a u pripremi je i roman Ubistvo na plaži, koji će se pojaviti do Sajma knjiga.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter