Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Biblija - Biografija

Biblija - Biografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0371-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V2182

Broj strana:

318

Težina:

421 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Biblija je najrasprostranjenija knjiga na svijetu. Prevedena je na preko dvije hiljade jezika, a smatra se da je u posljednjih dvjesta godina prodato više od šest milijardi primjeraka. Karen Armstrong nam predočava Bibliju kao složen i protivriječan dokument koji je stotinama godina stvaralo mnoštvo ljudi.

Autorka započinje analizu od porijekla najranijih knjiga jevrejske Biblije, u kojoj se Bog naziva čas Jahve, čas Elohim preko jevrejske djelatnosti midraša i hrišćanskog kulta Isusa do uticaja Pavlovih poslanica na reformaciju i hrišćanske fundamentalističke manipulacije Otkrivenjem Jovanovim te istražuje kontekst u kom je shvaćeno tih trideset šest knjiga i objašnjava društvene potrebe na koje one pružaju odgovor. U tom procesu otkriva nepoznato i paradoksalno djelo koje će nam trajno promijeniti razumijevanje Biblije.

Izuzetno istorijsko djelo... Jasno i očaravajuće... Izuzetno značajno. Džuli Vilrajt, Independent

Knjiga zavređuje samo pohvale. Brajan Epljard, Sunday Times

  • Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Biblija je najrasprostranjenija knjiga na svijetu. Prevedena je na preko dvije hiljade jezika, a smatra se da je u posljednjih dvjesta godina prodato više od šest milijardi primjeraka. Karen Armstrong nam predočava Bibliju kao složen i protivriječan dokument koji je stotinama godina stvaralo mnoštvo ljudi. Autorka započinje analizu od porijekla najranijih knjiga jevrejske Biblije, u kojoj se Bog naziva čas Jahve, čas Elohim preko jevrejske djelatnosti midraša i hrišćanskog kulta Isusa do uticaja Pavlovih poslanica na reformaciju i hrišćanske fundamentalističke manipulacije Otkrivenjem Jovanovim te istražuje kontekst u kom je shvaćeno tih trideset šest knjiga i objašnjava društvene potrebe na koje one pružaju odgovor. U tom procesu otkriva nepoznato i paradoksalno djelo koje će nam trajno promijeniti razumijevanje Biblije. Izuzetno istorijsko djelo... Jasno i očaravajuće... Izuzetno značajno. Džuli Vilrajt, Independent Knjiga zavređuje samo pohvale. Brajan Epljard, Sunday Times

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter