Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Beatriče i Vergilije

Beatriče i Vergilije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jan Martel


ISBN:

978-953-319-134-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5922

Broj strana:

165

Težina:

299 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kad razočaran nerazumijevanjem kritičarskih zanovijetala, pisac Henri odluči da se odseli i na neko vijreme se ostavi pisanja, dobije pismo od jednog svog čitaoca - vremešnog čudaka, preparatora životinja - i nađe se pred zagonetkom kojoj ne može da odoli.

Što dublje bude zalazio u svijet ovog misterioznog i proračunatog čoveka, Henriju će sve važnije postajati pripovijesti jedne magarice i jednog majmuna drekavca - po imenu Beatriče i Vergilije - kao i epsko putovanje na koje će zajedno krenuti.

U najnovijem djelu Jana Martela, uz alegoriju, formu po kojoj je postao poznat u svom prethodnom romanu, a pogodnu da se njome izraze čak i nepodnošljive istine, mogu se pronaći aluzije na velike figure iz književnosti, Flobera, Beketa, Dantea.

U priči, na nekoliko nivoa, problematizuje se pitanje holokausta na nov i neuobičajen način.

Ovaj pripovjedački vrtlog čitaoca može zbuniti, ali on ostaje zadivljen i potresen onim što je pročitao.

Sa istim duhom i originalnošću koje smo toliko voljeli u Pijevu životu, ovaj briljantni novi roman vodi čitaoca na nezaboravnu odiseju.

Na tom putu Martel nam postavlja velika pitanja o životu i istini, o umjetnosti i obmanama, odgovornosti i saučesništvu u krivici.

  • Originalni naziv: Beatrice and Virgil
  • Prevodilac: Mihajlo Matić
  • Edicija: Svet proze
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Kad razočaran nerazumijevanjem kritičarskih zanovijetala, pisac Henri odluči da se odseli i na neko vijreme se ostavi pisanja, dobije pismo od jednog svog čitaoca - vremešnog čudaka, preparatora životinja - i nađe se pred zagonetkom kojoj ne može da odoli. Što dublje bude zalazio u svijet ovog misterioznog i proračunatog čoveka, Henriju će sve važnije postajati pripovijesti jedne magarice i jednog majmuna drekavca - po imenu Beatriče i Vergilije - kao i epsko putovanje na koje će zajedno krenuti. U najnovijem djelu Jana Martela, uz alegoriju, formu po kojoj je postao poznat u svom prethodnom romanu, a pogodnu da se njome izraze čak i nepodnošljive istine, mogu se pronaći aluzije na velike figure iz književnosti, Flobera, Beketa, Dantea. U priči, na nekoliko nivoa, problematizuje se pitanje holokausta na nov i neuobičajen način. Ovaj pripovjedački vrtlog čitaoca može zbuniti, ali on ostaje zadivljen i potresen onim što je pročitao. Sa istim duhom i originalnošću koje smo toliko voljeli u Pijevu životu, ovaj briljantni novi roman vodi čitaoca na nezaboravnu odiseju. Na tom putu Martel nam postavlja velika pitanja o životu i istini, o umjetnosti i obmanama, odgovornosti i saučesništvu u krivici.

    Dodatne informacije

    Izdavač Geopoetika
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter