Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Balanced Scorecard s primjerima u Excelu

Balanced Scorecard s primjerima u Excelu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926403393

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9907

Broj strana:

160

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

55,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Malo je alata koji su toliko zanimljivi menadžerima kao što je to Balanced Scorecard. Njegova pojava na menadžerskom nebu, kasnije proglašenog za jednu od najvećih inovacija menadžmenta dvadesetog stoljeća, postavila je temelje sasvim drugačijeg načina promišljanja uspješnosti preduzeća. Nedovoljna upotreba ovog alata na našim prostorima motivirala je autore da ponude poslovnom svijetu ovaj kratki vodič za praktičnu primjenu Balanced Scorecarda.

Ova knjiga je svojevrsna mentalna gimnastika. Bez Excela bilo bi nemoguće napisati knjigu ovakvog sadržaja koja je zahvaljujući upotrebi ovog softverskog programa dobila svoju praktičnu dimenziju.

Nadalje, ova knjiga na jasan i razumljiv način čitaocu približava teorijsku i praktičnu primjenu Balanced Scorecarda na primjeru poduzeća Dobrić d.d. koje ima dosta dobre poslovne rezultate. Dakle, posebnost ove knjige je obrada analize i mjerenja poslovne uspješnosti pomoću Balanced Scorecard alata za procjenu performansi. Iako je Balanced Scorecard opisan na desetine hiljada stranica, u dostupnoj literaturi se vrlo rijetko obrađuje dio koji problematizira ocjenjivanje uspješnosti primjene strategije poduzeća.

Ovaj alat mjerenja poslovne uspješnosti sadržava, osim financijskih, listu nefinancijskih pokazatelja uspješnosti jer bi oni trebali otkriti kakvi će se rezultati vjerovatno pojaviti za nekoliko godina.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Malo je alata koji su toliko zanimljivi menadžerima kao što je to Balanced Scorecard. Njegova pojava na menadžerskom nebu, kasnije proglašenog za jednu od najvećih inovacija menadžmenta dvadesetog stoljeća, postavila je temelje sasvim drugačijeg načina promišljanja uspješnosti preduzeća. Nedovoljna upotreba ovog alata na našim prostorima motivirala je autore da ponude poslovnom svijetu ovaj kratki vodič za praktičnu primjenu Balanced Scorecarda. Ova knjiga je svojevrsna mentalna gimnastika. Bez Excela bilo bi nemoguće napisati knjigu ovakvog sadržaja koja je zahvaljujući upotrebi ovog softverskog programa dobila svoju praktičnu dimenziju. Nadalje, ova knjiga na jasan i razumljiv način čitaocu približava teorijsku i praktičnu primjenu Balanced Scorecarda na primjeru poduzeća Dobrić d.d. koje ima dosta dobre poslovne rezultate. Dakle, posebnost ove knjige je obrada analize i mjerenja poslovne uspješnosti pomoću Balanced Scorecard alata za procjenu performansi. Iako je Balanced Scorecard opisan na desetine hiljada stranica, u dostupnoj literaturi se vrlo rijetko obrađuje dio koji problematizira ocjenjivanje uspješnosti primjene strategije poduzeća. Ovaj alat mjerenja poslovne uspješnosti sadržava, osim financijskih, listu nefinancijskih pokazatelja uspješnosti jer bi oni trebali otkriti kakvi će se rezultati vjerovatno pojaviti za nekoliko godina.

Dodatne informacije

Izdavač Agencija Perfecta
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter