Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Atlas radiološke anatomije

Atlas radiološke anatomije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Lothar Wicke


ISBN:

9788674780244

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

b5820

Broj strana:

368

Težina:

1450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

47,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U ovom Atlasu paralelno su date detaljne šematske ilustracije normalnih anatomskih presjeka, pregledno nacrtane i obilježene, sa odgovarajućim kvalitetnim radiografskim, CT i MRI prikazima. Velike šematske ilustracije izuzetno su razumljivo označene. Autori su pružili dovoljan broj informacija za identifikaciju najvažnijih struktura, bez suvišnih podataka.

Orijentacioni dijagrami, dati uz ilustraciju, precizno ukazuju na projekcionu ravan radiografije, odnosno lokalizaciju tomografskog presjeka CT i MRI, što će biti od posebnog značaja za studente i specijalizante za razumevanje anatomskog nivoa i lociranje određenih struktura na CT i MRI slikama. Poglavlja u kojima je prikazana CT i MRI vizualizacija, pružaju multiplanarni prikaz anatomskih struktura, pri čemu slike po kvalitetu odgovaraju savremenim tehnološkim mogućnostima ovih modaliteta imidžinga.

  • Originalni naziv: Atlas der Rontgenanatomie...
  • Prevodilac: Tatjana Stošić - Općinal, Milan Milisavljević
  • Izdanje: 7
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x280
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovom Atlasu paralelno su date detaljne šematske ilustracije normalnih anatomskih presjeka, pregledno nacrtane i obilježene, sa odgovarajućim kvalitetnim radiografskim, CT i MRI prikazima. Velike šematske ilustracije izuzetno su razumljivo označene. Autori su pružili dovoljan broj informacija za identifikaciju najvažnijih struktura, bez suvišnih podataka. Orijentacioni dijagrami, dati uz ilustraciju, precizno ukazuju na projekcionu ravan radiografije, odnosno lokalizaciju tomografskog presjeka CT i MRI, što će biti od posebnog značaja za studente i specijalizante za razumevanje anatomskog nivoa i lociranje određenih struktura na CT i MRI slikama. Poglavlja u kojima je prikazana CT i MRI vizualizacija, pružaju multiplanarni prikaz anatomskih struktura, pri čemu slike po kvalitetu odgovaraju savremenim tehnološkim mogućnostima ovih modaliteta imidžinga.

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter