Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Atlas globalizacije

Atlas globalizacije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-157-498-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5454

Broj strana:

222

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

68,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Istodobno kako se gradi Europa, nacije od kojih je sastavljena podvrgnute su pritiscima kojima se ona pokušava srušiti: porast regionalnih/nacionalnih identiteta, od Padanije do Škotske i Flandrije često premašuje napredak decentralizacije i regionalizacije, sve do ponovnog postavljanja nacionalnog pitanja u smislu sukcesije ili podjele.
Naciju određuje opseg solidarne zajednice u kojoj živimo zajedno s drugima. Cesto je sagrađena na prisili i predstavlja posljednju strukturu koja osigurava stanovitu uzajamnost u opasnostima i solidarnost (naročito u raspodjeli dohotka) medu heterogenim stanovništvom. Povećanje moći Europe i mistificirajući diskurs koji ga prati mnoge su doveli do uvjerenja da se gradi novi opseg solidarnosti koji bi mogao zamijeniti onaj nacionalni, koji je proglašen suviše uskim. Ali ako se bude oslanjalo samo na financijsku logiku, proširenje će uništiti solidarnost.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Istodobno kako se gradi Europa, nacije od kojih je sastavljena podvrgnute su pritiscima kojima se ona pokušava srušiti: porast regionalnih/nacionalnih identiteta, od Padanije do Škotske i Flandrije često premašuje napredak decentralizacije i regionalizacije, sve do ponovnog postavljanja nacionalnog pitanja u smislu sukcesije ili podjele. Naciju određuje opseg solidarne zajednice u kojoj živimo zajedno s drugima. Cesto je sagrađena na prisili i predstavlja posljednju strukturu koja osigurava stanovitu uzajamnost u opasnostima i solidarnost (naročito u raspodjeli dohotka) medu heterogenim stanovništvom. Povećanje moći Europe i mistificirajući diskurs koji ga prati mnoge su doveli do uvjerenja da se gradi novi opseg solidarnosti koji bi mogao zamijeniti onaj nacionalni, koji je proglašen suviše uskim. Ali ako se bude oslanjalo samo na financijsku logiku, proširenje će uništiti solidarnost.

Dodatne informacije

Izdavač Masmedia
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter