Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Agresivnost! Nov i opasan tabu?

Agresivnost! Nov i opasan tabu?

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jesper Juul


ISBN:

9789537351625

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B7884

Broj strana:

152

Težina:

255 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

33,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Agresivnost je nepoželjna u našem društvu, a pogotovo kod naše djece. Agresivno ponašanje smatra se tabuom i diskriminira se.
Što zapravo činimo potiskivanjem tih legitimnih osjećaja, koliko je važno dopustiti ih i kako se konkretno možemo postaviti prema njima na upečatljiv nam način pokazuje poznat i uspješan obiteljski terapeut Jesper Juul u svojoj novoj knjizi. On poziva na radikalnu promjenu razmišljanja: agresivnost je važna emocija koju moramo dekodirati jer u suprotnom ugrožavamo duševno zdravlje, osjećaj vlastite vrijednosti i samopouzdanje svoje djece. Ova je knjiga važan poziv na konstruktivno i pozitivno ophođenje s tom važnom emocijom.

Podnaslov ove knjige postavlja dva pitanja: Je li skupina emocija koju psihologija označuje kao agresivnost postala novi tabu i je li opasna? Moje je mišljenje, ujedno i motivacija pri pisanju ove knjige, da je odgovor na oba pitanja čvrsti da.

...Pa odakle onda dolazi agresivnost ako joj nijedna osoba ili teorija nije majka ili otac? U ovoj ću knjizi pokušati odgovoriti na to važno pitanje. Također ću pokušati povući jasnu paralelu između destruktivne i konstruktivne agresivnosti, jer nema sumnje da obje postoje te da destruktivna agresivnost nikome ne obogaćuje život niti je od koristi civiliziranom društvu. Ako devetogodišnji učenik verbalno zlostavlja ili čak fizički napada svojeg učitelja ili jednog od svojih roditelja, očito je da oboje trebaju pomoć. Dječaku je potrebna pomoć da identificira svoje frustracije i izrazi ih na manje destruktivan način (koji je uvijek i autodestruktivan), dok odrasla osoba treba pomoć da svoje osobne granice definira osobnim autoritetom i samopoštovanjem.
Upravo se tu udružuju obiteljska psihologija, teorija sustava i neurobiologija: agresivnost je društvena reakcija koja nastaje u našemu mozgu. To nije genetski. Sposobnost dekodiranja agresivnog ponašanja bilo kojeg pojedinca, bez obzira na dob, jednaka je našoj sposobnosti da vidimo dalje od moralnosti i vlastita stupnja samosvijesti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Agresivnost je nepoželjna u našem društvu, a pogotovo kod naše djece. Agresivno ponašanje smatra se tabuom i diskriminira se. Što zapravo činimo potiskivanjem tih legitimnih osjećaja, koliko je važno dopustiti ih i kako se konkretno možemo postaviti prema njima na upečatljiv nam način pokazuje poznat i uspješan obiteljski terapeut Jesper Juul u svojoj novoj knjizi. On poziva na radikalnu promjenu razmišljanja: agresivnost je važna emocija koju moramo dekodirati jer u suprotnom ugrožavamo duševno zdravlje, osjećaj vlastite vrijednosti i samopouzdanje svoje djece. Ova je knjiga važan poziv na konstruktivno i pozitivno ophođenje s tom važnom emocijom. Podnaslov ove knjige postavlja dva pitanja: Je li skupina emocija koju psihologija označuje kao agresivnost postala novi tabu i je li opasna? Moje je mišljenje, ujedno i motivacija pri pisanju ove knjige, da je odgovor na oba pitanja čvrsti da. ...Pa odakle onda dolazi agresivnost ako joj nijedna osoba ili teorija nije majka ili otac? U ovoj ću knjizi pokušati odgovoriti na to važno pitanje. Također ću pokušati povući jasnu paralelu između destruktivne i konstruktivne agresivnosti, jer nema sumnje da obje postoje te da destruktivna agresivnost nikome ne obogaćuje život niti je od koristi civiliziranom društvu. Ako devetogodišnji učenik verbalno zlostavlja ili čak fizički napada svojeg učitelja ili jednog od svojih roditelja, očito je da oboje trebaju pomoć. Dječaku je potrebna pomoć da identificira svoje frustracije i izrazi ih na manje destruktivan način (koji je uvijek i autodestruktivan), dok odrasla osoba treba pomoć da svoje osobne granice definira osobnim autoritetom i samopoštovanjem. Upravo se tu udružuju obiteljska psihologija, teorija sustava i neurobiologija: agresivnost je društvena reakcija koja nastaje u našemu mozgu. To nije genetski. Sposobnost dekodiranja agresivnog ponašanja bilo kojeg pojedinca, bez obzira na dob, jednaka je našoj sposobnosti da vidimo dalje od moralnosti i vlastita stupnja samosvijesti.

Dodatne informacije

Izdavač Harfa
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter