Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Zemljišnoknjižni upisi u bh. Zakonodavstvu - vrste upisa, pravni osnov, učinci

Zemljišnoknjižni upisi u bh. Zakonodavstvu - vrste upisa, pravni osnov, učinci

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

Sarajevo Publishing

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D6397

Broj strana:

325

Težina:

719 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

70,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Autori su se potrudili da prikažu sva tri zakonodavna vrela u Bosni i Hercegovini, tj. zakonodavstvo FBiH, RS i BD BiH. Uvidom u tekst utvrdili smo da su autori metodološki ispravno rasporedili materiju zemljišno-knjižnog prava, počevši od odmjerenog i metodičnog stručnog pristupa osnovnim institutima zemljišno-knjižnog prava, koje, u konačnici, prate prilozi u kojima su prezentirani relevantni zakonski i podzakonski akti iz ove oblasti u izvornom obliku. Moramo konstatovati da su se autori poduhvatili važnog zadatka popunjavanja značajne praznine zbog nepostojanja adekvatne domaće literature iz oblasti zemljišno-knjižnog prava nakon konstituisanja dejtonske Bosne i Hercegovine i izvršene reforme zakonodavstva iz građanskog, napose, stvarnog prava. Još prije osamostaljenja BiH pokrenut je projekat uvođenja jedinstvene evidencije nekretnina. (Prof. dr. Branko Morait)

Struktura i obim ovog rada, metodologija koja je korištena u ovom radu, sveobuhvatnost analize instituta zemljišnoknjižnih upisa prava daje nam za pravo da ovaj rad možemo označiti kao stručnu monografiju koja će dati značajan doprinos praksi i teoriji. Zbog svega navedenog, uz čestitke i zahvalnost koautoru/icama na uloženom trudu prilikom pripreme ove publikacije, očekujem da će i u budućem periodu nastaviti da se bave ovom i sličnom problematikom, kako zbog svog ličnog interesa, tako i zbog interesa i zadovoljstva svih onih koji su zainteresovani za praktičnu i teorijsku problematiku zemljišnoknjižnih prava. (Prof. dr. sc. Enes Hašić)

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 180x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Autori su se potrudili da prikažu sva tri zakonodavna vrela u Bosni i Hercegovini, tj. zakonodavstvo FBiH, RS i BD BiH. Uvidom u tekst utvrdili smo da su autori metodološki ispravno rasporedili materiju zemljišno-knjižnog prava, počevši od odmjerenog i metodičnog stručnog pristupa osnovnim institutima zemljišno-knjižnog prava, koje, u konačnici, prate prilozi u kojima su prezentirani relevantni zakonski i podzakonski akti iz ove oblasti u izvornom obliku. Moramo konstatovati da su se autori poduhvatili važnog zadatka popunjavanja značajne praznine zbog nepostojanja adekvatne domaće literature iz oblasti zemljišno-knjižnog prava nakon konstituisanja dejtonske Bosne i Hercegovine i izvršene reforme zakonodavstva iz građanskog, napose, stvarnog prava. Još prije osamostaljenja BiH pokrenut je projekat uvođenja jedinstvene evidencije nekretnina. (Prof. dr. Branko Morait) Struktura i obim ovog rada, metodologija koja je korištena u ovom radu, sveobuhvatnost analize instituta zemljišnoknjižnih upisa prava daje nam za pravo da ovaj rad možemo označiti kao stručnu monografiju koja će dati značajan doprinos praksi i teoriji. Zbog svega navedenog, uz čestitke i zahvalnost koautoru/icama na uloženom trudu prilikom pripreme ove publikacije, očekujem da će i u budućem periodu nastaviti da se bave ovom i sličnom problematikom, kako zbog svog ličnog interesa, tako i zbog interesa i zadovoljstva svih onih koji su zainteresovani za praktičnu i teorijsku problematiku zemljišnoknjižnih prava. (Prof. dr. sc. Enes Hašić)

Dodatne informacije

Izdavač Sarajevo Publishing
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter