Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Supruga koja je sve stavila na kocku

Supruga koja je sve stavila na kocku

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Eli Midvud


ISBN:

978-86-6152-167-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6373

Broj strana:

211

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zaista je zanimljivo kako čovek ne ceni sitnice sve dok ih više nema.

Berlin, 1943: Gde vam je suprug?, zahtevao je da zna esesovac sa spiskom. Nema nikoga kod kuće, rekla je Margo pre nego što su stigli da krenu sa uništavanjem prostora u potrazi za drugim ukućanima. Sama sam. U očima esesovca nije bilo ničeg osim leda i smrti, i sinulo joj je kako jedino ona stoji između muža i vojnikovog mitraljeza. U nacističkoj Nemačkoj, Margo odbija da popusti pod teretom Hitlerove tiranije. Kad je otpuštena s posla krojačice zbog toga što je udata za Johena, koji je Jevrejin, ipak ostaje uz njega. Iako njeni prijatelji prelaze ulicu kako bi je izbegli, a sopstvena majka je odbacuje, ostaje odana.

Nakon što im Gestapo upadne u dom i zapleni stvari, ostaje nepokolebljiva. A kad ih izbace na ulicu i postanu beskućnici, ne pokazuje slabost. Dok se avioni obrušavaju i sirena za vazdušni napad zavija, a Jevrejima nije dozvoljeno da ulaze u skloništa, odbija da napusti muža. Čak i kad se šuška kako nevine ljude šalju u logore, uključujući Nemce i Nemice u braku s Jevrejima, i dalje ne popušta. I kad nacisti napokon uhapse Johena, zatvarajući ga s bezbroj drugih, Margo odlučuje da se bori do kraja.

  • Originalni naziv: The wife who risked everything...
  • Prevodilac: Igor Solunac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2024
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zaista je zanimljivo kako čovek ne ceni sitnice sve dok ih više nema. Berlin, 1943: Gde vam je suprug?, zahtevao je da zna esesovac sa spiskom. Nema nikoga kod kuće, rekla je Margo pre nego što su stigli da krenu sa uništavanjem prostora u potrazi za drugim ukućanima. Sama sam. U očima esesovca nije bilo ničeg osim leda i smrti, i sinulo joj je kako jedino ona stoji između muža i vojnikovog mitraljeza. U nacističkoj Nemačkoj, Margo odbija da popusti pod teretom Hitlerove tiranije. Kad je otpuštena s posla krojačice zbog toga što je udata za Johena, koji je Jevrejin, ipak ostaje uz njega. Iako njeni prijatelji prelaze ulicu kako bi je izbegli, a sopstvena majka je odbacuje, ostaje odana. Nakon što im Gestapo upadne u dom i zapleni stvari, ostaje nepokolebljiva. A kad ih izbace na ulicu i postanu beskućnici, ne pokazuje slabost. Dok se avioni obrušavaju i sirena za vazdušni napad zavija, a Jevrejima nije dozvoljeno da ulaze u skloništa, odbija da napusti muža. Čak i kad se šuška kako nevine ljude šalju u logore, uključujući Nemce i Nemice u braku s Jevrejima, i dalje ne popušta. I kad nacisti napokon uhapse Johena, zatvarajući ga s bezbroj drugih, Margo odlučuje da se bori do kraja.

Dodatne informacije

Izdavač Publik Praktikum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter