Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Hrvatsko-njemački praktični rječnik

Hrvatsko-njemački praktični rječnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-40312-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D6183

Broj strana:

1468

Težina:

2185 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

68,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Suvremeni rječnik s približno 37.000 natuknica, među kojima su i nove riječi i izrazi iz suvremenoga hrvatskog leksika (koji nisu bili zastupljeni u dosadašnjim rječnicima), novost je u hrvatskoj leksikografiji i na domaćem tržištu.
Svaki korisnik tiskanog izdanja uz knjigu dobiva i kods pomoću kojega može preuzeti digitalno izdanje Rječnika.
U Rječnik je ušao velik broj razgovornih izraza, žargonskih riječi, izraza dječjeg jezika, termina iz područja novinarstva i sl., a s obzirom na sve širu uporabu vulgarnog jezika u književnosti, dnevnom tisku i u životu, uvrštene su i takve riječi. Kako se ne bi premašio zadani opseg, uključivanje mnoštva novih, suvremenih riječi i izraza, od autorice je tražilo izostavljanje zastarjelih riječi i fraza te onih koje se rjeđe upotrebljavaju.
Novost je i to što je svaka natuknica u Rječniku, uz prijevod, potkrijepljena i primjerima, što olakšava upotrebu, a navode se i nužna područja upotrebe te pobliža objašnjenja. Uz pojedine natuknice objašnjena je i njihova pravilna gramatička i stilska uporaba. Korisnicima će biti vrijedno doznati i kakvog je značenja riječ u percepciji govornika, na primjer je li ona humoristična, ironična ili pejorativna.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x170
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Suvremeni rječnik s približno 37.000 natuknica, među kojima su i nove riječi i izrazi iz suvremenoga hrvatskog leksika (koji nisu bili zastupljeni u dosadašnjim rječnicima), novost je u hrvatskoj leksikografiji i na domaćem tržištu. Svaki korisnik tiskanog izdanja uz knjigu dobiva i kods pomoću kojega može preuzeti digitalno izdanje Rječnika. U Rječnik je ušao velik broj razgovornih izraza, žargonskih riječi, izraza dječjeg jezika, termina iz područja novinarstva i sl., a s obzirom na sve širu uporabu vulgarnog jezika u književnosti, dnevnom tisku i u životu, uvrštene su i takve riječi. Kako se ne bi premašio zadani opseg, uključivanje mnoštva novih, suvremenih riječi i izraza, od autorice je tražilo izostavljanje zastarjelih riječi i fraza te onih koje se rjeđe upotrebljavaju. Novost je i to što je svaka natuknica u Rječniku, uz prijevod, potkrijepljena i primjerima, što olakšava upotrebu, a navode se i nužna područja upotrebe te pobliža objašnjenja. Uz pojedine natuknice objašnjena je i njihova pravilna gramatička i stilska uporaba. Korisnicima će biti vrijedno doznati i kakvog je značenja riječ u percepciji govornika, na primjer je li ona humoristična, ironična ili pejorativna.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter