Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Bijeli tigar

Bijeli tigar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Aravind Adiga


ISBN:

9789531435505

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6315

Broj strana:

274

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

39,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Bijeli tigar je roman prvijenac Aravinda Adige i za njega je dobio prestižnu nagradu Booker. U trenutku dodjele nagrade (2008.), Adiga je imao 33 godine i to ga čini drugim najmlađim dobitnikom Bookera i tek četvrtim debitantom koji je osvojio ovu nagradu!

Roman prati priču Balrama Halwaija koji kroz sedam noći priča priču svoga života. U formi pisama koje upućuje kineskom premijeru on ispisuje storiju o tome kako je od sluge postao poduzetnik, filozof i na koncu – ubojica. Priča je podjednako strašna i dirljiva, u njoj pratimo put emancipacije i bijega iz siromaštva jednog čovjeka protiv kojega su okolnosti i čitav svijet i koji, osim vlastite pameti, nema ništa na što bi se mogao osloniti.

Balram je rođen u velikoj i siromašnoj obitelji u ruralnom dijelu Indije i unatoč tome što je bio bistar učenik morao je napustiti školu kako bi počeo raditi i otplatiti dio miraza za svoju rođakinju. U čajani u kojoj radi prisluškuje razgovore mušterija i tako stječe prve spoznaje o ekonomskom ustroju svoje zemlje i odlučuje postati vozačem.

To nije jednostavan pothvat, ali uspije ga ostvariti i nakon što se, uz mnogo sreće i dovitljivosti, zaposli kao vozač kod bogate obitelji zapravo počinje njegova nepredvidljiva životna priča koju nam iznosi ležernim i opuštenim stilom čak i kad su zbivanja krajnje dramatična.

To je i priča o suvremenoj Indiji, o njezinim proturječnostima i potencijalu, ali i priča o globalizaciji, o kapitalizmu i slobodnom tržištu (i njegovim zamkama), o korupciji, nepravdi i okrutnostima života te o težnji individualca za slobodom i samoostvarenjem.

  • Originalni naziv: The White Tiger
  • Prevodilac: Ira Martinović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Bijeli tigar je roman prvijenac Aravinda Adige i za njega je dobio prestižnu nagradu Booker. U trenutku dodjele nagrade (2008.), Adiga je imao 33 godine i to ga čini drugim najmlađim dobitnikom Bookera i tek četvrtim debitantom koji je osvojio ovu nagradu! Roman prati priču Balrama Halwaija koji kroz sedam noći priča priču svoga života. U formi pisama koje upućuje kineskom premijeru on ispisuje storiju o tome kako je od sluge postao poduzetnik, filozof i na koncu – ubojica. Priča je podjednako strašna i dirljiva, u njoj pratimo put emancipacije i bijega iz siromaštva jednog čovjeka protiv kojega su okolnosti i čitav svijet i koji, osim vlastite pameti, nema ništa na što bi se mogao osloniti. Balram je rođen u velikoj i siromašnoj obitelji u ruralnom dijelu Indije i unatoč tome što je bio bistar učenik morao je napustiti školu kako bi počeo raditi i otplatiti dio miraza za svoju rođakinju. U čajani u kojoj radi prisluškuje razgovore mušterija i tako stječe prve spoznaje o ekonomskom ustroju svoje zemlje i odlučuje postati vozačem. To nije jednostavan pothvat, ali uspije ga ostvariti i nakon što se, uz mnogo sreće i dovitljivosti, zaposli kao vozač kod bogate obitelji zapravo počinje njegova nepredvidljiva životna priča koju nam iznosi ležernim i opuštenim stilom čak i kad su zbivanja krajnje dramatična. To je i priča o suvremenoj Indiji, o njezinim proturječnostima i potencijalu, ali i priča o globalizaciji, o kapitalizmu i slobodnom tržištu (i njegovim zamkama), o korupciji, nepravdi i okrutnostima života te o težnji individualca za slobodom i samoostvarenjem.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter