Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

501 grad koji morate posetiti

501 grad koji morate posetiti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

978-86-7804-373-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3251

Broj strana:

546

Težina:

1700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

80,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga 501 grad koji morate posjetiti neprocjenjiv je izvor nadahnuća za sve koji žele da istraže gradove svijeta, bilo u stvarnosti, bilo iz udobne fotelje!

Ovdje ćete naći najveće i najdinamičnije gradove na svijetu, kao što su Sijudad de Mehiko, Tokio, Mumbaj i Njujork, ali i one sasvim drugačije: Sent Dejvids u Velsu (sa samo 1.600 stanovnika više je selo nego grad), bugarski biser Crnog mora Nesebar ili Kolonija del Sakramento, najstariji grad u Urugvaju.

Pored važnih podataka i živopisnih prikaza, date su i informacije o tome kada je koji grad najbolje posjetiti i koje su njegove najveće znamenitosti, kao i pokoji neprocjenjiv praktičan savjet.

Posjeta nekom gradu donosi brojne prednosti
- mnogi su prepuni raznovrsnih restorana i hotela i nude zabavu svakakve vrste.
Većina krije zadivljujuće priče, koje možete čuti u muzejima, umjetničkim galerijama i brojnim znamenitim mjestima koja će vas zabaviti i razonoditi.

Međutim, tu su i gradovi u kojima na prvi pogled nećete vidjeti mnogo toga što bi privuklo turiste

- da biste naučili da ih pravilno cijenite, takva mjesta traže da se saživite sa atmosferom u njima, osjetite svakodnevni život njihovih stanovnika i prepustite se njihovom životnom toku.

Ako odlučite da posjetite očaravajući etiopski grad Harar, legendarni Timbuktu u Maliju ili Šangri La u Timbuu, prijestonici Butana, ne očekujte hotele sa pet zvjezdica, noćne klubove i kioske s hamburgerima.

Posjećujući gradove zemalja u razvoju, osjetićete se sasvim drugačije nego prilikom posjete San Francisku, Veneciji i Parizu - to iskustvo je zahtjevnije i mnogo izazovnije, ali podjednako prijatno i višestruko će vas nagraditi.

Dakle, šta god da očekujete od nekog grada prilikom putovanja, nema sumnje da ćete ovdje pronaći mjesta koja će vas oduševiti, uzbuditi i nadahnuti da spakujete kofere!

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 190x230
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga 501 grad koji morate posjetiti neprocjenjiv je izvor nadahnuća za sve koji žele da istraže gradove svijeta, bilo u stvarnosti, bilo iz udobne fotelje! Ovdje ćete naći najveće i najdinamičnije gradove na svijetu, kao što su Sijudad de Mehiko, Tokio, Mumbaj i Njujork, ali i one sasvim drugačije: Sent Dejvids u Velsu (sa samo 1.600 stanovnika više je selo nego grad), bugarski biser Crnog mora Nesebar ili Kolonija del Sakramento, najstariji grad u Urugvaju. Pored važnih podataka i živopisnih prikaza, date su i informacije o tome kada je koji grad najbolje posjetiti i koje su njegove najveće znamenitosti, kao i pokoji neprocjenjiv praktičan savjet. Posjeta nekom gradu donosi brojne prednosti - mnogi su prepuni raznovrsnih restorana i hotela i nude zabavu svakakve vrste. Većina krije zadivljujuće priče, koje možete čuti u muzejima, umjetničkim galerijama i brojnim znamenitim mjestima koja će vas zabaviti i razonoditi. Međutim, tu su i gradovi u kojima na prvi pogled nećete vidjeti mnogo toga što bi privuklo turiste - da biste naučili da ih pravilno cijenite, takva mjesta traže da se saživite sa atmosferom u njima, osjetite svakodnevni život njihovih stanovnika i prepustite se njihovom životnom toku. Ako odlučite da posjetite očaravajući etiopski grad Harar, legendarni Timbuktu u Maliju ili Šangri La u Timbuu, prijestonici Butana, ne očekujte hotele sa pet zvjezdica, noćne klubove i kioske s hamburgerima. Posjećujući gradove zemalja u razvoju, osjetićete se sasvim drugačije nego prilikom posjete San Francisku, Veneciji i Parizu - to iskustvo je zahtjevnije i mnogo izazovnije, ali podjednako prijatno i višestruko će vas nagraditi. Dakle, šta god da očekujete od nekog grada prilikom putovanja, nema sumnje da ćete ovdje pronaći mjesta koja će vas oduševiti, uzbuditi i nadahnuti da spakujete kofere!

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter