Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Zrcalna igra četvorstva

Zrcalna igra četvorstva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-150-862-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4188

Broj strana:

91

Težina:

237 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,15 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Da pitanja o bitku i o svijetu kao četvorstvu u kasnoga Heideggera nisu samo usiljena mitologija ili filozofiji neprimjereno pjesnikovanje, kako smatraju njegovi kritičari, nego da je riječ o ambicioznu prevladavanju cjelokupna povijesnog razdoblja kao metafizike, pokušava u dijalogu s Heideggerovom mišlju dokazati ova iznimno poticajna studija Damira Barbarića (1952), jednog od najcijenjenijih suvremenih hrvatskih filozofa. Autorova interpretacija Heideggerova novog shvaćanja bitka i života upućuje na prevladavanje osnovih, tradicionalno mišljenih kategorija poput bića, bivanja, Boga, gibanja, prostora, vremena, čovjeka...

Studija Zrcalna igra četvorstva sastoji se od pet recentnih, tematsko povezanih rasprava izvorno napisanih na njemačkome jeziku u obliku predavanja i izlaganja na simpozijima..

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110×170
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Da pitanja o bitku i o svijetu kao četvorstvu u kasnoga Heideggera nisu samo usiljena mitologija ili filozofiji neprimjereno pjesnikovanje, kako smatraju njegovi kritičari, nego da je riječ o ambicioznu prevladavanju cjelokupna povijesnog razdoblja kao metafizike, pokušava u dijalogu s Heideggerovom mišlju dokazati ova iznimno poticajna studija Damira Barbarića (1952), jednog od najcijenjenijih suvremenih hrvatskih filozofa. Autorova interpretacija Heideggerova novog shvaćanja bitka i života upućuje na prevladavanje osnovih, tradicionalno mišljenih kategorija poput bića, bivanja, Boga, gibanja, prostora, vremena, čovjeka... Studija Zrcalna igra četvorstva sastoji se od pet recentnih, tematsko povezanih rasprava izvorno napisanih na njemačkome jeziku u obliku predavanja i izlaganja na simpozijima..

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter