Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Silmarillion

Silmarillion

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-616-684-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7449

Broj strana:

400

Težina:

787 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Silmarillion J.R.R. Tolkiena prvi je put objavljen 1977. godine, četiri godine nakon autorove smrti. Zahtijevan i dugotrajan urednički posao oko sređivanja očeve dokumentacije obavio je Christopher Tolkien.

Pravi Silmarillion zapravo je samo središnji dio ove knjige u kojem je Tolkien ispričao pripovijest o tri Silmarilla, dragulja koja je izradio Fe(dvije točkice na e)anor, najdarovitiji od svih vilenjaka. Po predanju, prvi je Gospodar tame, Morgoth, ugrabio Silmarille i ugradio ih u svoju krunu, nakon čega su vilenjaci pošli u rat protiv sila zla ne bi li povratili svete im dragulje. Čitatelji Gospodara prstenova prepoznat će neka od zbivanja, a kao junaci u ovoj priči pojavljuju se i neki dobro znani vilenjaci.
Tolkien je, međutim, želio da se u knjigu uvrste još četiri kraća djela, od kojih se dva odnose na legende o samom početku postanka svijeta; to su Glazba Ainura i Kazivanje o Valaru pisane u stilu drevnih epova. Na preostala dva spisa, napisana u formi povijesnih tekstova (Pad Numenora i O prstenu moći i Trećem dobu), izravno se nadovezuju događaji opisani u Gospodaru prstenova.
Silmarillion je nastajao u razdoblju od gotovo pedeset godina, uz bezbrojne izmjene, neprestane dorade i pregršt različitih inačica istih događaja, pa je stoga razumljivo što nema konzistentnu strukturu romana kao druga zaokružena Tolkienova djela, no ipak pruža neprocjenjivo vrijedan uvid u povijest Međuzemlja i cjelokupnu mitologiju Tolkienova svijeta prije Gospodara Prstenova.
U hrvatskom prijevodu Tajane Pavičević i uz ilustraciju Igora Kordeja, Silmarillion će svim štovateljima Tolkienove baštine bar na trenutak vratiti dašak Trećega doba.

  • Originalni naziv: SILMARILLION
  • Prevodilac: Tajana Pavičević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Silmarillion J.R.R. Tolkiena prvi je put objavljen 1977. godine, četiri godine nakon autorove smrti. Zahtijevan i dugotrajan urednički posao oko sređivanja očeve dokumentacije obavio je Christopher Tolkien. Pravi Silmarillion zapravo je samo središnji dio ove knjige u kojem je Tolkien ispričao pripovijest o tri Silmarilla, dragulja koja je izradio Fe(dvije točkice na e)anor, najdarovitiji od svih vilenjaka. Po predanju, prvi je Gospodar tame, Morgoth, ugrabio Silmarille i ugradio ih u svoju krunu, nakon čega su vilenjaci pošli u rat protiv sila zla ne bi li povratili svete im dragulje. Čitatelji Gospodara prstenova prepoznat će neka od zbivanja, a kao junaci u ovoj priči pojavljuju se i neki dobro znani vilenjaci. Tolkien je, međutim, želio da se u knjigu uvrste još četiri kraća djela, od kojih se dva odnose na legende o samom početku postanka svijeta; to su Glazba Ainura i Kazivanje o Valaru pisane u stilu drevnih epova. Na preostala dva spisa, napisana u formi povijesnih tekstova (Pad Numenora i O prstenu moći i Trećem dobu), izravno se nadovezuju događaji opisani u Gospodaru prstenova. Silmarillion je nastajao u razdoblju od gotovo pedeset godina, uz bezbrojne izmjene, neprestane dorade i pregršt različitih inačica istih događaja, pa je stoga razumljivo što nema konzistentnu strukturu romana kao druga zaokružena Tolkienova djela, no ipak pruža neprocjenjivo vrijedan uvid u povijest Međuzemlja i cjelokupnu mitologiju Tolkienova svijeta prije Gospodara Prstenova. U hrvatskom prijevodu Tajane Pavičević i uz ilustraciju Igora Kordeja, Silmarillion će svim štovateljima Tolkienove baštine bar na trenutak vratiti dašak Trećega doba.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter