Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Raskrivanje velova

Raskrivanje velova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: El-Hudžviri


ISBN:

D2376

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D2376

Broj strana:

442

Težina:

560 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Djelo Raskrivanje velova zapravo je prijevod djela pod naslovom Kešfu-l-mahdžub, u kojem je izloženo ono istinsko i izvorno učenje o tesavvufu, tom za mnoge tajanstvenom nauku, koji sve više podjednako zaokuplja kako one na Istoku tako i one na Zapadu, muslimane i one koji to nisu.

Kešfu-l-mahdžub je najvjerovatnije nastao kao rezultat usmene tradicije koju je usvojio i sistematizirao autor, kao i plod njegova osobnog saznanja, spoznaje i neposrednog kušanja. Ovo, kroz stoljeća, glasovito djelo je na tragu duhovnog naslijeđa starih sufi šejhova, i drži se, uz djela Kušejrija, Saradža, Mekkija, Kalabadija, Sulemija i Džunejda, temeljnim djelom na koje će se tokom postklasičnog razdoblja pozivati i oslanjati sve generacije do današnjih dana.

Za očekivati je da će ova, po sadržaju fenomenalna knjiga, zavrijediti pozornost i zani­manje i bosanskih čitatelja, kao što je to slučaj sa čitateljima širom svijeta, u prošlosti i sadašnjosti.

  • Prevodilac: Omer Jergalić, Esad Tanović, Adnan M. Bevrnja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 176x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Djelo Raskrivanje velova zapravo je prijevod djela pod naslovom Kešfu-l-mahdžub, u kojem je izloženo ono istinsko i izvorno učenje o tesavvufu, tom za mnoge tajanstvenom nauku, koji sve više podjednako zaokuplja kako one na Istoku tako i one na Zapadu, muslimane i one koji to nisu. Kešfu-l-mahdžub je najvjerovatnije nastao kao rezultat usmene tradicije koju je usvojio i sistematizirao autor, kao i plod njegova osobnog saznanja, spoznaje i neposrednog kušanja. Ovo, kroz stoljeća, glasovito djelo je na tragu duhovnog naslijeđa starih sufi šejhova, i drži se, uz djela Kušejrija, Saradža, Mekkija, Kalabadija, Sulemija i Džunejda, temeljnim djelom na koje će se tokom postklasičnog razdoblja pozivati i oslanjati sve generacije do današnjih dana. Za očekivati je da će ova, po sadržaju fenomenalna knjiga, zavrijediti pozornost i zani­manje i bosanskih čitatelja, kao što je to slučaj sa čitateljima širom svijeta, u prošlosti i sadašnjosti.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter