Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Kuda sestro

Kuda sestro

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-195-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M3009

Broj strana:

90

Težina:

140 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Zbirka pjesama Kuda sestro Damira Avdića natjerat će onoga tko ga još nije slušao da posegne za njegovom glazbom, a onoga tko ga je slušao da posegne za ovom knjigom. Naime, ova zbirka je nastala po načelu sve na jednom mjestu + bonus, u njoj su prikupljene sve Avdićeve samostalno na tri CD-a snimljene pjesme + nekoliko novih.

Zbirka, naravno, nije zbrka, pjesme su pažljivo poredane i ciklizirane, pa tako otkrivaju Damira Avdića kao pjesnika u prvom redu, kao pjesnika jasnih, gotovo opsesivnih okupacija i briljantno-bolnih opservacija.

Ciklusi zbirke se otvaraju pjesmom u ja-formi, a tematski se uglavnom bave, koliko god to patetično zazvučalo, s dva pojma, koja uvijek valja čitati u njihovim množinama: slobodom i ljubavi. I nije slučajno ako je nekome pao na pamet Ivo Lola Ribar.

Velik je autor onaj koji može o najopjevanijem, kao što su slobode i ljubavi, pjevati svježe, kojemu je svaki stih rana, a ne ožiljak. Damir Avdić je takav autor. I još i zarazan i ljekovit.

Tajna te krvave svježine je vjerojatno u punkoidno-avangardističkom tonu njegove poezije. Tu se pljuje i psuje (Kada kažem / jebo mater / ja ne psujem / ja samo tako pričam), jer malo što je drugo preostalo nemoćnima, samo krik i psovka. Nije pjesniku strano ni ispaljivanje parola, ni estetika ružnog i šokantnog, ni ironija, ni definitivan pokušaj raskida s tradicijom, premda se baš na intenzitetu odnosa s tradicijom jasno vidi koliko se teško obračunati s tim bremenom i što nam je sve učinila ta tradicija, i ta povijest što je istisnula suvislu budućnost.

Damir Avdić je pučki tribun od 100.000 watta, hrapavi glas stranke onih bez glasa i bez snage, stranke bijesnih, poniženih, uvrijeđenih i izigranih. On je rupa u zvučnom zidu i u sistemu. Kroz tu rupu Avdićeva poezija i glazba udaraju izravno, skidaju odijelo i udaraju u tijelo.

  • Edicija: Na vrhu jezika
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Zbirka pjesama Kuda sestro Damira Avdića natjerat će onoga tko ga još nije slušao da posegne za njegovom glazbom, a onoga tko ga je slušao da posegne za ovom knjigom. Naime, ova zbirka je nastala po načelu sve na jednom mjestu + bonus, u njoj su prikupljene sve Avdićeve samostalno na tri CD-a snimljene pjesme + nekoliko novih. Zbirka, naravno, nije zbrka, pjesme su pažljivo poredane i ciklizirane, pa tako otkrivaju Damira Avdića kao pjesnika u prvom redu, kao pjesnika jasnih, gotovo opsesivnih okupacija i briljantno-bolnih opservacija. Ciklusi zbirke se otvaraju pjesmom u ja-formi, a tematski se uglavnom bave, koliko god to patetično zazvučalo, s dva pojma, koja uvijek valja čitati u njihovim množinama: slobodom i ljubavi. I nije slučajno ako je nekome pao na pamet Ivo Lola Ribar. Velik je autor onaj koji može o najopjevanijem, kao što su slobode i ljubavi, pjevati svježe, kojemu je svaki stih rana, a ne ožiljak. Damir Avdić je takav autor. I još i zarazan i ljekovit. Tajna te krvave svježine je vjerojatno u punkoidno-avangardističkom tonu njegove poezije. Tu se pljuje i psuje (Kada kažem / jebo mater / ja ne psujem / ja samo tako pričam), jer malo što je drugo preostalo nemoćnima, samo krik i psovka. Nije pjesniku strano ni ispaljivanje parola, ni estetika ružnog i šokantnog, ni ironija, ni definitivan pokušaj raskida s tradicijom, premda se baš na intenzitetu odnosa s tradicijom jasno vidi koliko se teško obračunati s tim bremenom i što nam je sve učinila ta tradicija, i ta povijest što je istisnula suvislu budućnost. Damir Avdić je pučki tribun od 100.000 watta, hrapavi glas stranke onih bez glasa i bez snage, stranke bijesnih, poniženih, uvrijeđenih i izigranih. On je rupa u zvučnom zidu i u sistemu. Kroz tu rupu Avdićeva poezija i glazba udaraju izravno, skidaju odijelo i udaraju u tijelo.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter