Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.368

Facebook slicica

Katalog

Poljoprivreda

Lista proizvoda

Artikli 51 do 60 od 113 ukupno

Stranica:
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
Set Descending Direction
  1. Korovi

    Korovi

    25,80 KM

    Sadržaji obuhvaćeni ovom knjigom temeljna su znanja o korovima i čine logičnu cjelinu. Takva bi znanja o korovima trebala osposobiti budućeg agronoma i čitatelja uopće da racionalno valorizira povijesno iskustvo u poljoprivredi s obzirom na korove te da mu omogući snalaženje pri rješavanju problema i odgovorno djelovanje na lokalnoj i globalnoj razini. Iako je knjiga ponajprije namijenjena agronomima - zaštitarima, a zatim i agronomima svih ostalih usmjerenja, svojim sadržajima (korov kao hrana, začin, l ijek, industrijska sirovina, uloga korova u ekosustavu, značenje korova za biotehnologiju, toksikološki aspekti korova i drugo) može biti zanimljiva i korisna studentima ostalih struka (prirodoslovlja, biotehnologije, farmacije i veterine). Learn More
  2. Opća agronomija

    Opća agronomija

    78,20 KM

    U udžbeniku se obrađuju agroekološke osnove poljoprivredne biljne proizvodnje, biološki prirod i prinos, zakoni stvaranja prinosa i antropogena zbijanja tla. U središtu razmatranja su agrotehnika u svim svojim aspektima i sustavi gospodarenja u sklopu ko jih je, uz sustave biljne proizvodnje, posebna pozornost pridana organskoj (biološkoj) i održivoj poljoprivredi. Learn More
  3. Poznavanje, uzgoj i prerada ljekovitog bilja

    Poznavanje, uzgoj i prerada ljekovitog bilja

    22,30 KM

    Autor knjige na temelju svjetskih i vlastitih istraživanja te dostignuća znanosti upoznaje čitatelje s plantažnom proizvodnjom i preradom dvadesetdvije vrste ljekovitog i aromatičnog bilja na suvremen industrijski način. Čitatelj će pronaći korisne infor macije o gnojidbi, zaštiti, sortimentu, agrotehnici, tehnološkim tokovima selektiranja i sušenja bilja te dobivanju eteričnih ulja čije se biološki aktivne tvari upotrebljavaju u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Knjiga je bogato ilus trirana originalnim fotografijama sa slavonskih plantaža. Learn More
  4. Osnove biljne virologije

    Osnove biljne virologije

    40,80 KM

    Udžbenik OSNOVE BILJNE VIROLOGIJE prva je knjiga o biljnim virusima na hrvatskom jeziku. U njoj su opisane najnovije spoznaje o biljnim virusima i bolestima što ih oni prouzročuju. Na pristupačan i jasan način prikazani su virusi kao uzročnici biljnih bolesti, te mjere kojima se biljke mogu zaštiti od virusnih infekcija. Također su obrađene osnovne informacije o promjenjivosti virusa te načini njihova širenja u prirodi. Poseban dio teksta govori o metodama identifikacije i istraživanju virusa pa udžbenik može poslužiti kao izvor znanja svima koji žele istraživati viruse. Dio udžbenika obrađuje i klasifikaciju virusa. Knjiga sadrži reference odabrane literature s područja biljne virologije, rječnik i tumač nazivlja te ka zalo. Learn More
  5. Ekonomika poljoprivrede

    Ekonomika poljoprivrede

    43,70 KM

    Knjiga obrađuje ekonomsku i ekonomsko-političku problematiku, ali u njoj se ističe i povijesna, socijalna i općecivilizacijska uloga poljoprivrede u razvoju čovječanstva. Obiluje teorijskim i praktičnim sadržajima, što odgovara zahtjevima ekonomike kao z nanstvene discipline. Podijeljena je u tri dijela. U prvom je dijelu riječ o poljoprivredi, u drugom dijelu o poljoprivredi Hrvatske, a u trećemu o poljoprivredi zemalja Europske unije. Ovo je prva knjiga takvog sadržaja u novoj Hrvatskoj koja se bavi pr oblemom poljoprivrede i sela te na taj način pridonosi njihovu razvoju. Learn More
  6. Poljoprivreda i razvoj

    Poljoprivreda i razvoj

    38,00 KM

    Knjiga se bavi problemima razvoja poljoprivrede i njezine uloge u društvenome, gospodarskome i prostornom razvoju. Ona upućuje na međusobnu povezanost – uvjetovanost razvoja društva, gospodarstva, korištenja prostora i poljoprivrede, naglašavajući paralelizam između svjetske i nacionalne povijesti te utemeljenost razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj i razvoja svjetskih poljoprivreda. Knjiga ispunjava prazninu u našoj literaturi spoznajama kompleksnosti poljoprivrednoga i ukupnog razvoja. Iz recenzija... ... Knjiga prof. Defilippisa povijest je svjetske i hrvatske poljoprivrede. Studiozan je prikaz povijesnih činjenica, načina života i odnosa, poljoprivrednog razvitka, proizvodnje hrane, tržišta hrane, razvoja stanovništva i njegova življenja, i to od samih početaka do danas. Rad je izvoran i jedinstven, pisan s mnogo znanstvene istančanosti, a čitatelju omogućuje da s lakoćom sazna kako su ljudi živjeli i hranili se u raznim vremenima. Zato se čitanje knjige preporučuje kao korisno štivo svima koje zanima poljoprivreda, njezin razvoj i njezino mjesto u gospodarskom i društvenom razvoju, kako u svijetu, tako i na području današnje Hrvatske. dr. sc. Stipe Radinović ...Temeljno je obilježje ove knjige da je pisana metodom povijesnog pristupa i obuhvaća vrijeme od prapovijesti do danas. Autor odabire poseban rakurs prikaza i analize, kako i sam kaže u uvodu, koji obrazlaže izvore, promjene i ulogu poljoprivrede u sudbini i razvoju čovjeka i njegovog življenja. ... Prvi i drugi dio knjige obrađuju ista povijesna razdoblja, razlika je u teritorijalnom obuhvatu, tj. u prvom se dijelu obuhvaća svjetski pregled, a u drugome pregled samo hrvatskog teritorija. Naravno, u prvom dijelu knjige autor podjednaku pozornost pridaje svim povijesnim epohama, a u drugom se dijelu, zbog razumljivih razloga, više usredotočuje na vrijeme od pojave tržne poljoprivrede u Hrvatskoj. ...Ova zanimljiva i poučna knjiga ispunjava doista veliku prazninu u literaturi o poljoprivrednoj znanosti i poljoprivrednim fenomenima kroz povijest. prof. dr. sc. Ivo Šimunović Learn More
  7. Proizvodnja sadnica voćaka

    Proizvodnja sadnica voćaka

    15,00 KM

    U knjizi je detaljno opisano kako treba proizvoditi sadnice u svijetu a ako kod nas, značaj sadnog materijala, podjela klasifikacija voćaka, razmožavanje voćaka, stvaranje sorti i podloga voćaka, činioci uspješne rasadničke proizvodnje, klima, toplota, svjetlost, voda, zemljište,zatim organizacija rasanika, veličina, lokacija. Način proizvodnje i izbor vrsta sorti voćaka za proizvodnju sadnica, proizvodnja kalemljenjem, proizvodnja kalem grančica, kalemljenje podloga... Learn More
  8. Gljive - šumsko bogatstvo Bosne i Hercegovine

    Gljive - šumsko bogatstvo Bosne i Hercegovine

    40,00 KM

    Za mnoge naše građene svijet gljiva je još uvijek samo čaroban i nedodirljiv dar prirode. Sad je pred nama knjiga Gosp. Hajrudina Rudija Hasnbegovića: GLJIVE šumsko bogatstvo Bosne i Hercegovine koji, kao istinski zaljubljenik prirode, govori o tom čarobnom svijetu na sebi svojstven način, kao čovjek koji je upoznao tajne ovog svijeta i koji želi da ih otkrije i ponovo doživi, ali sada i da podijeli sa drugim ljubiteljima prirode. Rječnik autora je neobičan - prisan, običan govor kojim razbija strah onih koji možda još uvijek vjeruju u nedodirljivost ovog svijeta živih organizama. Rudi hvali gljive ističući njihove brojne vrijednosti jednako za čovjeka i kao komponente prirodnih ekosistema, ali i opominje, s razlogom: ... u prirodi treba upoznati prvo otrovne gljive, a onda brati jestive da biste zaštitili svoj i tuđe živote Knjigu posvećuje svim zaštitarima i ljubiteljima prirode, šumarima, biolozima, planinarima i gljivarima. Dobro je što su ova iskustva zapisana jer će koristiti mnogim, a vjerujem i podstaći druge da istražuju ovaj svijet živih organizama. Kroz cijelu knjigu se provlači autorovo osobno iskustvo u pogledu poznavanja gljiva i njihove raznolike kulinarske upotrebne vrijednosti. Knjiga sadrži vodič branja, uzgoja i pripremanja gljiva, takođe i mapu Sarajeva sa minskim i sigurnim lokacijama. Learn More
  9. Gajenje jagode u zaštićenom prostoru

    Gajenje jagode u zaštićenom prostoru

    7,00 KM

    Do sada se jagoda uzgajala uglavnom vani na polju. S obzirom da je potražnja za ovom kulturom jako porasla, sve više proizvođača se odlučuje na uzgoj jagode u plastenicima. Dosadašnja iskustva pokazuju da je najintenzivniji način gajenja jagode uzgoj u plastenicima za ranu i za vansezonsku proizvodnju, kada je cijena jagoda 4-5 puta viša nego u maju i junu. U zaštićenom prostoru toplota zemljišta i vazduha je viša za 6-12C nego na otvorenom polju. Zbog toga je znatno ranije kretanje vegetacije, a time i sazrijevanje plodova jagode, kod nekih sorti 30-40 dana ranije nego na otvorenom polju. Stubni uzgoj je još jedan korak dalje u proizvodnji, jer je sama iskorištenost plastenika i do sedam puta veća. Learn More
  10. Vinogradarstvo

    Vinogradarstvo

    65,00 KM

    Hrvatska se sa 68.000 ha vinograda nalazi na 12. mjestu u Europi. Taj se broj pokušava povećati, čime bismo iskoristili povoljne prirodne uvjete jedinstvene klime i reljefa. Vinogradarstvo se ubraja u intezivne grane poljodjelske proizvodnje, iz koje se može polučiti značajan gospodarski učinak. A ta učinkovitost bit će veća pristupimo li problematici proizvodnje grožđa kao dobri poznavatelji biologije, ekologije i tehnologije podizanja i uzdržavanja vinograda. Nije nebitan podatak da od vinogradarstva izravno ili neizravno živi otprilike 10% žitelja Hrvatske. Suvremena i gospodarski opravdana proizvodnja grožđa prema tome podrazumijeva stručno osposobljene djelatnike, koji će moći koristiti sva tehnička i tehnološka dostignuća. Loza je kao žena. Općinjava i ugađa, razveseljuje i ljuti, i traži mnogo nježnosti. A ona ljubav koju njegujemo prema lozi pretvara se u jedan vijek, u stotinu vjekova žuljevitih težačkih ruku, u potoke prolivenog znoja. I kad loza umire, umire jedan život. Learn More

Artikli 51 do 60 od 113 ukupno

Stranica:
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
Set Descending Direction
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Ostale knjige na preporuci

Popust

Ostale knjige na popustu