Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Moć psihodrame - Uvod u teoriju i praksu psihodrame

Moć psihodrame - Uvod u teoriju i praksu psihodrame

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86653-28-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K8860

Broj strana:

217

Težina:

280 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dr Zvonko Džokić je pionir psihodrame na jugoslovenskom prostoru i poznati psihodramatski psihoterapeut i direktor Centra za humane relacije u Skoplju. Knjiga je namijenjena onima koji su zainteresovani da se susretnu sa praktičnom magijom psihodrame...

Knjiga je pisana kako za psihodramatičare početnike i iskusne praktičare i trenere, tako i za studente, postdiplomce, specijalizante, menadžere, scenariste, režisere i doktorante. Ipak, najviše je namijenjena široj čitalačkoj publici, odnosno običnom čovjeku koji će preko sadržaja u ovoj knjizi, upotrebiti moć psihodramske magije u svom svakodnevnom životu.

Izbor tema u knjizi podijeljen je u dva dijela: opšti i specijalni dio.
U opštem dijelu su poglavlja za koje autor smatra da treba da ima svaka knjiga koja pretenduje da bude standardni, uvodni i obuhvatni udžbenik iz psihodrame:

- Istorijske, filozofske i psihološke osnove
- Odnos sa drugim pravcima u psihoterapiji
- Klasična psihodrama
- Neverbalna komunikacija i psihodrama
- Primjena i edukacija
- Psihodrama i pozorište
- Registar psihodramskih izraza i tehnika
- Perspektive


Drugi, specijalni dio, sadrži poglavlja koja treba da uvedu čitaoca u psihodramsku praksu, da bi osetio njenu upotrebnu vrijednost u područjima za koje autor smatra da njena moć dolazi do izražaja:

- Kratka psihodrama
- Psihodrama i poremećaj straha
- Rad na potisnutom besu u psihodrami
- Psihodrama i trauma
- Transfer u psihodrami
- Psihodrama i karakterni oklop
- Psihodrama i psihosomatski poremećaji
- Upotreba psihodrame u radu sa decom
- Sociodrama
- Upotreba psihodrame i sociodrame u obukama ljudskih resursa
- Psihodrama kao lekovita umetnost

U cilju bogatijeg uvida, za čitaoce će biti vrlo dragocjena povremena upotreba autorovog znanja i iskustva iz oblasti kliničke psihijatrije, psihoanalize, stres menadžmenta, liječenja trauma, komunikacijskih vještina, kao i njegovih stručnih komentara u brojnim primerima praktično izvedenih seansi, što sve samo potvrđuje njegov dosadašnji, integrativni pristup psihodrami.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dr Zvonko Džokić je pionir psihodrame na jugoslovenskom prostoru i poznati psihodramatski psihoterapeut i direktor Centra za humane relacije u Skoplju. Knjiga je namijenjena onima koji su zainteresovani da se susretnu sa praktičnom magijom psihodrame... Knjiga je pisana kako za psihodramatičare početnike i iskusne praktičare i trenere, tako i za studente, postdiplomce, specijalizante, menadžere, scenariste, režisere i doktorante. Ipak, najviše je namijenjena široj čitalačkoj publici, odnosno običnom čovjeku koji će preko sadržaja u ovoj knjizi, upotrebiti moć psihodramske magije u svom svakodnevnom životu. Izbor tema u knjizi podijeljen je u dva dijela: opšti i specijalni dio. U opštem dijelu su poglavlja za koje autor smatra da treba da ima svaka knjiga koja pretenduje da bude standardni, uvodni i obuhvatni udžbenik iz psihodrame: - Istorijske, filozofske i psihološke osnove - Odnos sa drugim pravcima u psihoterapiji - Klasična psihodrama - Neverbalna komunikacija i psihodrama - Primjena i edukacija - Psihodrama i pozorište - Registar psihodramskih izraza i tehnika - Perspektive Drugi, specijalni dio, sadrži poglavlja koja treba da uvedu čitaoca u psihodramsku praksu, da bi osetio njenu upotrebnu vrijednost u područjima za koje autor smatra da njena moć dolazi do izražaja: - Kratka psihodrama - Psihodrama i poremećaj straha - Rad na potisnutom besu u psihodrami - Psihodrama i trauma - Transfer u psihodrami - Psihodrama i karakterni oklop - Psihodrama i psihosomatski poremećaji - Upotreba psihodrame u radu sa decom - Sociodrama - Upotreba psihodrame i sociodrame u obukama ljudskih resursa - Psihodrama kao lekovita umetnost U cilju bogatijeg uvida, za čitaoce će biti vrlo dragocjena povremena upotreba autorovog znanja i iskustva iz oblasti kliničke psihijatrije, psihoanalize, stres menadžmenta, liječenja trauma, komunikacijskih vještina, kao i njegovih stručnih komentara u brojnim primerima praktično izvedenih seansi, što sve samo potvrđuje njegov dosadašnji, integrativni pristup psihodrami.

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter