Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Dobro tijelo

Dobro tijelo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Eve Ensler


ISBN:

N0354

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0354

Broj strana:

104

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon komada Vaginini monolozi koji je postao trenutni bestseler i koji je preveden na više od 35 jezika skrenuvši pažnju na Eve Ensler i aktivizam u području ženskih prava, njena novi komad Dobro tijelo, nastavlja sa pitanjima o ženama i njihovom odnosu spram samih sebe.

Polazno mjesto komada je frustracija same Eve zbog stomaka koji joj je ostao nakon trudnoće i koji više nije savršen ravni stomak platinastih ljepotica. Pokušavajući da rješi svoj ”problem” kreće u potragu za pričama drugih žena - rezultat te potrage je ova knjiga koja govori o sličnim ”problemima” od Kabula do L.A.-a. Monolozi žena različitih doba, kulturnih i ekonomskih miljea, pričaju manje više istu priču o želji za ravnim stomacima i zategnutim dupetima, čežnji za blaziranim izgledom djevojaka sa stranica modnih časopisa koje više liče plastičnim sterilnim barbikama nego stvarno poželjnim ženama.

Ukratko neprihvatanje svog tijela, a time i sebe, neprestana čežnja da se bude savršen proizvod sa stranica modnih magazina, stalna je frustracija kako američkih tako, indijskih ili evropskih žena. Autorica na beskrajno zanimljiv i duhovit način ispisuje ispovjesti žena, koje vjeruju da tjelo moraju povinovati zahtjevima modnih diktata da bi bile dobre majke i supruge, zaboravljajući da ih to čini nesretnim i nezadovoljnim.

Zadnjih godina, dobre djevojke idu u vojsku. Uspinju se ljestvama moći. Posjećuju teretane. Nagomilavaju krpice. Nose bolne, špicaste cipele. Stavljaju karmin ako su lezbijke; stavljaju karmin i ako nisu. Ne jedu pretjerano. Ne jedu uopčte. Ostaju savrčene. Ostaju mršave...

Recite tvorcima ikona, prodavačima magazina i plastičnim hirurzima da vas nije strah. Recite im da ono čega vas je najviše strah jeste umiranje mačte i originalnosti i metafore strasti. A onda budite krajnje odvažni i VOLITE SVOJE TIJELO. PRESTANITE GA POPRAVLJATI. Nikad nije ni bilo pokvareno.

  • Edicija: Džepna knjiga
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 128x198
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon komada Vaginini monolozi koji je postao trenutni bestseler i koji je preveden na više od 35 jezika skrenuvši pažnju na Eve Ensler i aktivizam u području ženskih prava, njena novi komad Dobro tijelo, nastavlja sa pitanjima o ženama i njihovom odnosu spram samih sebe. Polazno mjesto komada je frustracija same Eve zbog stomaka koji joj je ostao nakon trudnoće i koji više nije savršen ravni stomak platinastih ljepotica. Pokušavajući da rješi svoj ”problem” kreće u potragu za pričama drugih žena - rezultat te potrage je ova knjiga koja govori o sličnim ”problemima” od Kabula do L.A.-a. Monolozi žena različitih doba, kulturnih i ekonomskih miljea, pričaju manje više istu priču o želji za ravnim stomacima i zategnutim dupetima, čežnji za blaziranim izgledom djevojaka sa stranica modnih časopisa koje više liče plastičnim sterilnim barbikama nego stvarno poželjnim ženama. Ukratko neprihvatanje svog tijela, a time i sebe, neprestana čežnja da se bude savršen proizvod sa stranica modnih magazina, stalna je frustracija kako američkih tako, indijskih ili evropskih žena. Autorica na beskrajno zanimljiv i duhovit način ispisuje ispovjesti žena, koje vjeruju da tjelo moraju povinovati zahtjevima modnih diktata da bi bile dobre majke i supruge, zaboravljajući da ih to čini nesretnim i nezadovoljnim. Zadnjih godina, dobre djevojke idu u vojsku. Uspinju se ljestvama moći. Posjećuju teretane. Nagomilavaju krpice. Nose bolne, špicaste cipele. Stavljaju karmin ako su lezbijke; stavljaju karmin i ako nisu. Ne jedu pretjerano. Ne jedu uopčte. Ostaju savrčene. Ostaju mršave... Recite tvorcima ikona, prodavačima magazina i plastičnim hirurzima da vas nije strah. Recite im da ono čega vas je najviše strah jeste umiranje mačte i originalnosti i metafore strasti. A onda budite krajnje odvažni i VOLITE SVOJE TIJELO. PRESTANITE GA POPRAVLJATI. Nikad nije ni bilo pokvareno.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter